Європарламент буде вимагати, щоб Тимошенко брала участь у виборах

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Європарламент планує вимагати від офіційного Києва забезпечення колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко права на участь у політичному житті України зараз і на виборах.

Про це йдеться в підготовленому спільно всіма депутатськими групами Європарламенту проекті резолюції.

«Європарламент наполягає на тому, що Ю. Тимошенко має бути дозволено користуватися її правом на повну участь у політичному процесі, як зараз, так і під час майбутніх виборів в Україні», - йдеться в проекті резолюції.

Крім того, євродепутати планують закликати Київ до здійснення чесного апеляційного процесу для Ю. Тимошенко.

Також планується висловити співчуття у зв`язку з тим, що судовий вирок Ю.Тимошенко є порушенням прав людини. При цьому в проекті зазначається, що норми законодавства, застосовані до колишнього прем`єр-міністра, збереглися в Кримінальному кодексі ще з радянських часів.

У документі також зазначається, що відсутність реакції влади на занепокоєння справою Ю.Тимошенко в Європі може найнегативнішим чином вплинути на укладення угоди про асоціацію з Україною. Хоча при цьому Європарламент готовий одночасно вітати прогрес на переговорах про угоду про зону вільної торгівлі, що має стати частиною загальної угоди про асоціацію

У проекті резолюції також висловлюється стурбованість утриманням в ув`язненні колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка і повідомленнями про скорочення медіа-свобод в Україні.

Проект доповіді буде винесений на голосування в сесійній залі Європарламенту 27 жовтня.

Європарламент провів обговорення ситуації в Україні 12 жовтня - на наступний день після того, як був винесений вирок Ю. Тимошенко.

У дебатах Європарламенту тоді взяла участь Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі