Європейський експерт: Відміна політреформи-2004 може вплинути на відносини України та ЄС

Поділитися
Експерт Європейського центру політичних досліджень (Брюссель) Аманда Поль не виключає, що скасування в Україні закону про внесення змін до Конституції від 2004 року може вплинути на відносини України й ЄС. Таку думку вона висловила 1 жовтня, коментуючи рішення Конституційного суду України, який скасував політичну реформу 2004 року.
Експерт Європейського центру політичних досліджень (Брюссель) Аманда Поль не виключає, що скасування в Україні закону про внесення змін до Конституції від 2004 року може вплинути на відносини України й ЄС. Таку думку вона висловила 1 жовтня, коментуючи рішення Конституційного суду України, який скасував політичну реформу 2004 року. «Все буде залежати від того, як Президент Віктор Янукович скористається розширеними повноваженнями, які він отримає: в позитивному напрямку, або ні», - сказала Поль. Разом з тим, експерт висловила надію, що нинішній президент України не повторить помилки одного з своїх попередників - Леоніда Кучми. Вона сподівається, що скасування конституційних змін не призведе до негативних наслідків для демократії й прав людини в Україні. «Звичайно, це буде жахливо, якщо продовжуватиметься наступ на демократію, права людини й свободи», - зазначила Поль. Раніше, в п'ятницю 1 жовтня, європейський комісар з питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле заявив, що Україні необхідно продовжити широку конституційну реформу. Як повідомляли раніше, сьогодні КСУ визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» № 2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду й прийняття. Представник президента України в Конституційному суді, заступник глави президентської адміністрації Олена Лукаш уже встигла заявити, що на сьогодні всі органи влади легітимні. Однак в опозиції вважають, що у зв'язку з рішенням КСУ всі органи влади в Україні на сьогодні нелегітимні.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі