Європейський комітет тиждень інспектуватиме українські в'язниці

Поділитися
Європейський комітет з попередження тортур і нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання має намір інспектувати українські слідчі ізолятори та в'язниці до 6 грудня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.
"Представники комітету під час перебування з 29 листопада до 6 грудня 2011 відвідають місця та установи застосування заходів примусового характеру, попереднього ув'язнення та виконання покарань з метою перевірки дотримання Україною вимог Європейської конвенції із запобігання жорстокого поводження і катувань", - сказано в ньому.
Під час зустрічі з президентом комітету Летіфом Хусейновим генеральний прокурор Віктор Пшонка зазначив, що для виконання зобов'язань, взятих Україною при вступі до Ради Європи, триває реалізація комплексних демократичних реформ у сфері кримінального судочинства з метою наближення правової системи України до європейських стандартів.
За його словами, головними складовими цього процесу є декриміналізація і гуманізація кримінального законодавства, які сприяють посиленню захисту конституційних прав громадян і направлені на боротьбу з жорстоким поводженням.
У свою чергу Л. Хусейнов схвалив готовність органів прокуратури Україну до рішучої боротьби з катуваннями та жорстоким поводженням.
Як повідомлялося, сьогодні представники Європейського комітету з питань попередження катувань відвідали екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко в Лук'янівському СІЗО.
Нагадаємо, вчора європейські інспектори відвідали екс-міністра МВС Юрія Луценка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі