Федині та Звіробій загрожує тюремне ув'язнення – Баканов

Поділитися
Федині та Звіробій загрожує тюремне ув'язнення – Баканов Баканов заявив, що в СБУ чекають тільки на результати лінгвістичної експертизи © emmiwelentain.com
В СБУ також є відповідне кримінальне провадження, якому вже цілком готові дати хід.

Якщо лінгвістична експертиза підтвердить наявність "погроз" у висловлюваннях народної депутатки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій на адресу президента України Володимира Зеленського, мова може йти про ув'язнення для Федини та Звіробій, заявив глава Служби безпеки України в інтерв'ю "Главкому".

"Я вважаю, це справа матиме продовження найближчим часом. Кримінальний кодекс все чітко визначає: якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то мова піде про укладення. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження відкрито, я думаю, відповідна експертиза призначена", – зазначив Баканов.

За його словами, у СБУ знаходиться аналогічне ДБРівському кримінальне провадження щодо висловлювань Федини та Звіробій.

Володимир Зеленський під час поїздки в Золоте Луганської області 26 жовтня говорив на підвищених тонах із добровольцями, котрі виступили проти відведення ЗСУ з займаних позицій. Реагуючи на це, депутатка від "Європейської Солідарності" Софія Федина розмістила у Facebook відеоролик, де вона разом з волонтеркою Марусею Звіробій обговорюють поведінку Зеленського. Співрозмовниці констатували, що на фронті небезпечно, а глава держави, на їхню думку, нехтує безпекою, хоча "він не безсмертний".

"Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову", - сказала Федина.

Спікер Дмитро Разумков пообіцяв, що висловлювання Федини розгляне комітет із питань регламенту, депутатської етики й організації роботи Верховної Ради. А депутат Олександр Качура подав до ДБР заяву про погрози на адресу президента і заклики до повалення конституційного ладу. 1 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що ДБР зареєструвало кримінальне провадження "на підставі публікації у Facebook".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі