Федоров щодо заяви Гончарука про відставку: Незважаючи на розвиток ситуації 30 січня буде презентація "Дії"

Поділитися
Федоров щодо заяви Гончарука про відставку: Незважаючи на розвиток ситуації 30 січня буде презентація "Дії"
Михайло Федоров сказав, що підтримує прем'єр-міністра.

Презентація мобільного додатку "Дія", порталу цифрової освіти та інших проектів відбудеться 30 січня, незалежно від розвитку подальшої політичної ситуації. Про це написав на своїй сторінці в Facebook міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він прокоментував рішення прем'єр-міністра Олексія Гончарука піти у відставку.

"Я підтримую Олексія Гончарука. Всю нашу команду. Ті процеси, які запущені, потрібно довести до розуму. Я особисто, не тримаюся за посаду, щоб все зробити, потрібна максимальна довіра всіх політичних партнерів, ваша. 24/7 ми лагодимо те, що зламано в корені. Причини того, як ми живемо. Але ми повинні пережити цю першу сильну хвилю проти нас", - писав Федоров.

Раніше пресслужба Офісу президента повідомила про те, що Володимир Зеленський отримав подане Олексієм Гончаруком прохання про відставку.

Відповідно до статті 15 закону про Кабмін, прем'єр-міністр має право заявити Верховній Раді про свою відставку – і парламент повинен розглянути це питання не пізніше, ніж на 10-й день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Ради, і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла у міжсесійний період. Прем'єр-міністр звільняється з посади з дня прийняття рішення про його відставку на пленарному засіданні Ради. Рішення парламенту про відставку прем'єра тягне за собою відставку всього складу уряду.

Раніше в Мережі поширили аудіозаписи нібито з наради, на якій обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також курс гривні. Олексій Гончарук говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці".

Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністерка фінансів Оксана Маркарова та інші.

Джерело DT.UA в керівництві "Слуги народу" розповіло, що записи "злили" спеціально перед засіданням фракції, щоб були підстави оголосити недовіру уряду. Однак, у ст. 87 Конституції говориться про те, що Верховна Рада не може розглядати питання про відповідальність Кабміну протягом року після затвердження Програми діяльності Кабінету міністрів.

Тим часом пресслужба Кабінету міністрів повідомила, що не має інформації про автентичність записів наради. Сам Гончарук заявив про те, що проти команди президента і уряду "працює багато людей, яким хотілося, щоб нам нічого не вдалося". Прем'єр при цьому навів маніпулятивні дані про "успіхи" української економіки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі