Фігурант справи про сепаратизм претендує на посаду судді КСУ

Поділитися
Фігурант справи про сепаратизм претендує на посаду судді КСУ Валерій Гнатенко - член фракції партії Медведчука
Колишній мер Дружківки Валерій Гнатенко керував їй під час окупації і після звільнення міста українською армією.

Член парламентської фракції проросійської "Опозиційної платформи – За життя" Валерій Гнатенко претендує на посаду судді Конституційного суду України. Колишній мер Дружківки Донецької області і фігурант кримінальної справи про посягання на територіальну цілісність України подав електронну декларацію, в якій вказав бажане місце роботи, повідомляє Lb.ua.

На сьогоднішній день у КСУ вакантні три з 18 місць. Двох суддів має призначити Верховна Рада, одного – З'їзд суддів України.

Гнатенко задекларував житловий будинок площею 438,9 квадратних метрів, земельну ділянку площею 3160 квадратних метрів в Дружківці, а також земельну ділянку в Лимані площею 400 квадратних метрів.

У 2019 році він отримав 411 тисяч гривень зарплати як мер Дружківки і 167 тисяч як народний депутат. Крім того, Гнатенко задекларував 107 тисяч гривень пенсії і 46 тисяч гривень відсотків за банківськими вкладами. Ще 157 тисяч йому виплатили відшкодування витрат, пов'язаних із депутатською діяльністю.

Дружина Гнатенка офіційно отримала 100 тисяч гривень за рік, на банківських рахунках подружжя лежить 470 тисяч гривень.

В 2019 році Валерій Гнатенко став народним депутатом від ОПЗЖ, обійшовши на 49-му мажоритарному окрузі в Дружківці ексрегіонала Бориса Колесникова.

Гнатенко є фігурантом кримінальної провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу, що розслідує СБУ.

Коли в травні 2014 року Дружківку захопили російські бойовики, він не став заперечувати проти встановлення прапора "ДНР". Під час окупації Гнатенко залишався на посаді, керував містом і підтримав проведення "референдуму", розповідаючи, що "підприємства Дружківки орієнтовані на Росію".

Газета "Дружківський робочий", яку фінансує міськрада, виходила з прапором "ДНР". У ній, зокрема, друкували так званий "Акт про проголошення державної самостійності "ДНР". Коли українські військові звільнили Дружківку, Гнатенко зберіг свою посаду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі