Фігурантом трьох нових справ ГПУ про розкрадання в оборонці є Пашинський

Поділитися
Фігурантом трьох нових справ ГПУ про розкрадання в оборонці є Пашинський © ВО Батьківщина
Також серед підозрюваних фігурує ще один ексдепутат.

Головними фігурантами зареєстрованих три дні тому Генеральною прокуратурою кримінальних проваджень щодо розкрадань в оборонній сфері є колишній голова парламентського комітету Нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський, який вже перебуває під арештом по іншій справі, а також екссекретар того ж комітету Іван Вінник. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив колишній депутат Мустафа Найєм.

"Три дні тому Генеральна прокуратура зареєструвала три кримінальних провадження за фактом розкрадання коштів в оборонній сфері. Головними фігурантами всіх трьох справ є колишній голова парламентського комітету Нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський і секретар того ж комітету Іван Вінник. Досудове розслідування виробництв здійснює Національне антикорупційне бюро", - написав він.

Провадження зареєстровані за ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах. Зокрема, при виконанні Державного оборонного замовлення по виготовленню 152-мм боєприпасів для артилерійської системи "Гіацинт", незаконного використання бюджетних коштів при виготовленні 82-мм міномета "Верба" та закупівлі за завищеними цінами бронемашин "Oncilla" польської компанії "Mista".

Нагадаємо, що навесні 2018 видання "Новое время" оприлюднило розслідування про зловживання в "Укроборонпромі", до яких, за даними авторів, причетні голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський. Зокрема, в матеріалі згадувалося, що Україна за допомогою складних схем закуповує старі БМП у Чехії, що коштують близько 25 тис. євро, які в нашій країні після збору з модернізацією в Житомирі коштують більше 150 тис. доларів за машину.

Згодом редакція журналу "Новое время" передала до НАБУ матеріали журналістського розслідування про зловживання в "Укроборонопромі".

Питання корупції в державному концерні "Укроборонпром" неодноразово було темою розслідувань "Дзеркала тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі