Франція хоче компромісного рішення у питанні повернення Росії в ПАРЄ

Поділитися
Франція хоче компромісного рішення у питанні повернення Росії в ПАРЄ © ПАРЄ
Посол в Україні бачить певний позитив з можливості такого розвитку подій.

Повернення Росії в Парламентську асамблею ради Європи у Франції вважають питанням функціонування Ради Європи і можливістю громадян РФ звертатися в Європейський суд з прав людини, заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Мова йде про подальше функціонування Ради Європи як такої, це питання про права російських громадян, які повинні зберігати право звертатися в Європейський суд з прав людини, захищати свої права в рамках РЄ. Ситуація розглядається під цим кутом. Фінське головування в Комітеті міністрів Ради Європи з підтримкою від майбутнього французького головування намагаються знайти шлях виходу з ситуації", - вважає посол.

На зауваження журналіста, що такі дії можуть призвести до підриву мінського процесу і до того, що Україна перегляне своє ставлення до ПАРЄ, Дюмон зазначила, що дуже важливо "зберегти значення РЄ та Європейського суду з прав людини".

"Компромісне рішення по Росії пару тижнів тому було проголосовано абсолютною більшістю країн-членів РЄ, і це багато значить. Крім того, ми наполягали на тому, щоб згадати про державний суверенітет України, РФ з-за цього не проголосувала за цю пропозицію. Як і в будь-якій організації, це компромісне рішення", - додала вона.

Нагадаємо, 3 червня регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 3 червня схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо введення санкцій відносно делегацій. Це означає, що до складу організації може повернутися делегація Росії.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проект резолюції в кінці червня.

У той же час лобістами ідеї повернення РФ в ПАРЄ назвали представників Франції та Німеччини, які беруть участь у нормандських переговорах.

Детальніше про ситуацію в РЄ читайте в матеріалі постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби "Рада Європи: перезавантаження" в тижневику Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі