Генпрокуратура: Верховний суд не поставив крапку в справі ЄЕСУ

Поділитися
Генпрокуратура вважає, що рішення Верховного суду 2005 року щодо закриття справ ЄЕСУ не перешкоджає тому, щоб продовжити по ньому розслідування.

Як повідомляє прес-служба відомства, предметом розгляду Верховного Суду в цій справі були тільки судові рішення щодо оскарження постанов про порушення справ проти Ю. Тимошенко та її соратників.

У цій справі суд не оцінював підстави закриття Генпрокуратурою кримінальних справ, не аналізував мотивів цих рішень. Тобто, судом не приймалося рішення по суті справи, відзначили в Генпрокуратурі.

Враховуючи, що на момент розгляду клопотання захисту Ю. Тимошенко кримінальні справи проти неї були закриті, Верховний Суд відмовив у задоволенні клопотання. Він аргументував це тим, що постановою Генпрокуратури ці справи вже були закриті, і порушені права обвинувачених на той момент були відновлені.

Таким чином, вважають у Генпрокуратурі, заяви окремих політиків про те, що "крапку" в справі ЄЕСУ вже поставив суд, повністю не відповідають дійсності.

У листопаді 2005 року Верховний Суд підтвердив законність закриття всіх кримінальних справ проти Ю. Тимошенко, її чоловіка Олександра, свекра та трьох екс-керівників ЄЕСУ.

20 жовтня Генпрокуратура скасувала постанову про закриття справи проти Тимошенко за фактами розкрадання 25 млн грн бюджетних коштів та ухилення від сплати понад 20 млн грн податків корпорацією ЄЕСУ. Досудове слідство в справі проводиться податковою міліцією. ГПУ наголосила також, що термін давності цієї справи не закінчився.

Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявив, що радив генпрокурору Віктору Пшонці поновити кримінальну справу проти Ю. Тимошенко про можливі махінації ЄЕСУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі