Генпрокурора та суддів Верховного суду звільнили від огляду на кордоні

Поділитися
Генпрокурора та суддів Верховного суду звільнили від огляду на кордоні Рада прийняла в першому читанні законопроект щодо змін до Митного кодексу © Lойер
Огляду не підлягають також речі членів їх сімей.

Верховна Рада на своєму засіданні 2 червня ухвалила закон "Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з реформою прокуратури і змінами в системі судоустрою України" (проект № 3194).

У статтях 340, 359, 456 і 457 Митного кодексу України слова "Верховний суд України", "Генеральний прокурор України" та "Генеральна прокуратура України" замінено словами "Верховний Суд", "Генеральний прокурор" і "Офіс генерального прокурора" відповідно.

Прийняття закону дозволить уточнити в зв'язку зі змінами в законодавстві України дійсні найменування найвищих в системі судоустрою та органів прокуратури України, а також назви посад керівників таких органів.

Як пояснює портал pravo.ua, таким чином, голова та судді Верховного суду, генеральний прокурор і члени їх сімей, які прямують разом з ними, не підлягають особистому огляду. Їх ручна поклажа та супроводжуваний багаж звільнені від митного огляду.

Контрольовані поставки та переміщення товарів під негласним контролем повинні узгоджуватися з Офісом генерального прокурора.

Читайте також: ФГВФО виставив на аукціон стадіон "Чорноморець" в Одесі

Раніше повідомлялося про те, що в Державній митній службі планують розробити електронний реєстр для контролю отримання гуманітарної допомоги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі