Генсек Європейської народної партії: Політична ситуація в Україні погіршується з кожним днем

Поділитися
© znamyuzl.ru
Політична ситуація в Україні погіршується з кожним днем, заявив 30 вересня генеральний секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істуріз.
Політична ситуація в Україні погіршується з кожним днем, заявив 30 вересня генеральний секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істуріз.«На превеликий жаль, незважаючи на наші заклики до президента Януковича та інших українських державних чиновників гарантувати вільні та чесні вибори», - наголошується в заяві європейського політика. На його думку, відкритий лист, підписаний дев'ятьма опозиційними партіями, включаючи дві партії з родини ЄНП («Батьківщина» і «Народний Рух»), є чітким сигналом для Європи про те, що українська влада все ще не дотримується демократичних стандартів проведення виборчих кампаній. «Збільшення державного втручання у внутрішню діяльність братської ЄНП партії "Батьківщина", а також відмова реєструвати партійні організації у Київській, Львівській, Луганській, Тернопільській та інших областях є безперечними ознаками політично вмотивованої кампанії проти опозиційних сил», - наголошує політик. Він також звертає увагу, що ЄНП стало відомо про те, що Служба безпеки України «використовується як інструмент залякування основних опозиційних партій для перешкоджання їхній участі у виборчому процесі». «Ми твердо переконані, що якщо ситуація не буде негайно виправлена, вона буде мати серйозні негативні наслідки для діалогу Україна-ЄС і вкрай негативно позначиться на перспективі європейського майбутнього України», - вважає генсек ЄНП. Представник Європейської народної партії закликав президента України Віктора Януковича і всю українську владу «терміново розпочати реальний і демократичний діалог з опозиційними силами для того, щоб стабілізувати політичну ситуацію всередині країни, і гарантувати вільні та чесні вибори».

За матеріалами: Українська правда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі