Глава АП Богдан заявив про припинення адвокатської діяльності

Поділитися
Глава АП Богдан заявив про припинення адвокатської діяльності Андрій Богдан назвав себе адвокатом олігарха, не згадуючи його імені © 112 Україна
Адвокат Коломойського послався на міжнародну практику.

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан заявив, що призупиняє адвокатську діяльність у зв'язку з призначенням на цю посаду.

"Це офіційно публікується в реєстрі адвокатів, і з цього моменту будь-яка людина може зайти, подивитися і сказати, що я не адвокат і не представляю жодної людини ні в кримінальному, ні в будь-якому іншому процесі", - заявив Богдан в ефірі телеканалу "112. Україна" ввечері у вівторок, 21 травня.

Тимчасову відмова від адвокатської практики Богдан пояснив міжнародними традиціями і правилами.

"З моменту, коли я заступаю на службу, я здаю свою адвокатську ліцензію, це прописано в міжнародній практиці", - зазначив він.

Богдан визнав, що обслуговував інтереси олігарха Ігоря Коломойського, не називаючи імені наймача.

"Насправді я є адвокатом певного бізнес-крила, певного олігарха", - розповів глава Адміністрації президента.

Відзначимо, що сам Ігор Коломойський вважати себе олігархом відмовляється, заявляючи, що у нього нібито немає впливу на органи влади.

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою АП. При цьому, за даними DT.UA він проігнорував рекомендації Курта Волкера.Спецпредставник Держдепартаменту США настійно рекомендував президенту України не призначити на посаду людину, близьку до олігарха Ігоря Коломойського.

Заступниками Богдана стали юристи та партнери Зеленського з кінобізнесу.

Зеленський звільнив начальника Генштабу Віктора Муженка, призначив на цю посаду Руслана Хомчака і підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі