Глава АП Зеленського допустив винесення мирних угод з РФ на всенародний референдум

Відео
Поділитися
Глава АП Зеленського допустив винесення мирних угод з РФ на всенародний референдум Богдан відмовився називати "червоні лінії", які Зеленський не переступить у переговорах із Путіним © прес-служба Володимира Зеленського
Команда ЗеленськогоЗбирається перекласти відповідальність за можливі компроміси з РФ на громадян України.

Команда президента України Володимира Зеленського розглядає можливість винесення на всенародний референдум питання укладення якихось домовленостей з Росією про припинення бойових дій у Донбасі, повідомив глава Адміністрації президента Андрій Богдан. Він дав зрозуміти, що президент збирається перекласти політичну відповідальність за можливі "компроміси" з Кремлем на громадян.

"Мають не лише політики говорити, а й народ. Ми розглядаємо винесення питання про досягнення мирних домовленостей з Росією на народний референдум, щоб не тільки депутати проголосували, і президент прийняв рішення, а народ прийняв рішення, і суспільство дало оцінку", - заявив Богдан в ефірі телеканалу "112. Україна" ввечері у вівторок, 21 травня.

При цьому глава АП відмовився називати будь-які "червоні лінії", які Зеленський не готовий переступити в переговорах з Кремлем.

"Є дуже хороше правило у дипломатів, - не фіксувати свої "червоні лінії", коли йдеш на переговори", - пояснив Богдан.

"Єдине, Володимир Зеленський сказав, що ми не торгуємо нашими територіями і нашими людьми", - додав він.

Читайте також: Зеленський пообіцяв винести на референдум питання інтеграції України до НАТО

Нагадаэмо, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою АП. При цьому, за даними DT.UA він проігнорував рекомендації Курта Волкера.Спецпредставник Держдепартаменту США настійно рекомендував президенту України не призначити на посаду людину, близьку до олігарха Ігоря Коломойського.

Заступниками Богдана стали юристи та партнери Зеленського з кінобізнесу.

еленський звільнив начальника Генштабу Віктора Муженка, призначив на цю посаду Руслана Хомчака і підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

Курт Волкер прогнозував, що підтримка Зеленського може різко упасти, якщо він зважиться піти на поступки Росії щодо Донбасу. Умовоюмиру спецпредставник Держдепартаменту США назвав ліквідацію "ДНР" і "ЛНР", виведення російських військ і техніки з території України та розміщення миротворчого контингенту в ОРДЛО в рамках Мінських домовленостей.

Поділитися
Дивіться спецтему: Дострокові вибори до Верховної Ради
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі