Глава ДБР Труба напередодні виборів підписав договір про співпрацю з юракадемією Ківалова

Поділитися
Глава ДБР Труба напередодні виборів підписав договір про співпрацю з юракадемією Ківалова Побачене в юракадемії Ківалова явно вразило Трубу
Підписання подібного договору виглядало як відкрита агітація за кандидата в депутаты.
Державне бюро розслідувань, яке має бути поза будь-яких відносин з можливими фігурантами своїх справ і залишатися поза підозрою в конфліктах інтересів підписало договір про співпрацю з Одеською юридичною академією, яку очолює Сергій Ківалов. Відбувається це напередодні позачергових виборів до Верховної Ради, куди балотується і член "Опозиційного блоку", екс-регіонал, який має шлейф претензій ще з часів, коли він був главою ЦВК, - Сергій Ківалов.

Договір передбачає можливість залучення фахівців університету до роботи над проектами нормативно-правових актів. Крім того, він передбачає проходження практик здобувачами вищої освіти університету в ДБР та його територіальних органах.

"Сьогодні - історична подія. Ми підписали договір між Національним університетом "Одеська юридична академія" та Державним бюро розслідування. Сьогодні ми є єдиним вузом в Україні, який має свого роду державне замовлення на підготовку фахівців необхідного рівня", - сказав президент вишу Сергій Ківалов.

Для керівника ДБР Романа Труби провели особливу екскурсію по знакових місцях університету. Це - наукова бібліотека, Музей рідкісної книги, стрілецький тир і Музей зброї, більшість експонатів якого - з особистої колекції Ківалова. Труба заявив, що університету такого рівня, як Одеська юридична академія, в Україні не існує і привів у приклад Львів, де немає нічого подібного.

Ківалов, у свою чергу, зазначив, що вони знайшли повне взаєморозуміння з Державним бюро розслідувань.

Депутат Верховної Ради, член "Опозиційного блоку" Сергій Ківалов йде на позачергові парламентські вибори. Одним із його "перших і головних кроків", за його ж словами, стане ухвалення нового законопроекту "Про російську мову та мови національних меншин". Крім цього, Ківалов "з метою захисту УПЦ МП" разом з митрополитом Агафангелом підписали меморандум про створення Центру юридичного захисту УПЦ МП. Раніше саме Ківалов був одним з авторів одіозного мовного закону "Колесніченка-Ківалова", який викликав багато проблем у суспільстві. Схоже, він бажає його повторити.

Народний депутат Сергій Ківалов є президентом Національного університету "Одеська юридична академія". він також очолював Центральну виборчу комісію України у 2004 році. Масові фальсифікації на президентських виборах 2004 року, у тому числі активне використання "каруселей" та адмінресурсу, призвели до масових протестів, які переросли в Помаранчеву революцію. Верховний Суд України 3 грудня 2004 року визнав результати другого туру виборів недійсними, а 8 грудня Верховна Рада затвердила новий склад ЦВК, під керівництвом якого було проведено повторне голосування.

У березні 2015 року Генеральна прокуратура України відновила слідчі дії у відношенні Сергія Ківалова в рамках кримінального провадження, розпочатого 21 листопада 2014 року. Далі були інші кримінальні справи. Однак жодну з кримінальних справ, які були порушені проти Ківалова, так і не було доведено до кінця, незважаючи на досить велику доказову базу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі