Глави МЗС країн Нормандської четвірки проведуть відеоконференцію щодо припинення конфлікту в Донбасі

Поділитися
Глави МЗС країн Нормандської четвірки проведуть відеоконференцію щодо припинення конфлікту в Донбасі © twitter.com/MelnykAndrij/
Німецький міністр не назвав дату проведення онлайн-зустрічі.

Міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас заявив у середу, що наступного тижня він проведе відеоконференцію зі своїми російськими, українськими та французькими колегами, щоб спробувати домогтися прогресу в зусиллях щодо припинення конфлікту на сході України, повідомляє The New York Times.

На саміті лідерів чотирьох країн в Парижі в грудні було досягнуто угоду про відновлення мирного процесу та обмін ув'язненими. Але на саміті не змогли розв'язувати важливі питання, як графік проведення місцевих виборів і контроль кордонів в регіоні, який контролюють підтримувані Росією збройні угруповання "ЛДНР".

Маас сказав, що він говорив зі своїми колегами в кілька днів тому.

"Ми відзначили, і ніхто не заперечував цього, що значна частина рішень саміту в Парижі ще не виконана", - сказав він. "Ось чому важливо надати новий імпульс рішень і їх реалізації".

За його словами, міністри закордонних справ погодилися провести відеоконференцію наступного тижня. Однак Маас не уточнив дати проведення відеоконференції.

Нагадаємо, 16 квітня відбувся великодній обмін утримуваними особами між Україною та підконтрольними Росії терористичними угрупованнями "Л-ДНР". З полону бойовиків звільнили 20 українських громадян, до ОРДЛО вирушили 14 бойовиків, диверсантів і агентів російських спецслужб. Дату нового обмін було узгоджено на засіданні Тристоронньої контактної групи 8 квітня.

Посольство США в Україні привітало повернення 20 українців з полону бойовиків. Німеччина і Франція назвали великодній обмін важливим кроком до реалізації Мінських угод.

Втім, на тимчасово окупованій території Донбасу залишаються сотні незаконно утримуваних українців, яких Росія використовує як козир для тиску на Україну та звільнення свідків власних військових злочинів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі