Головою Верховного суду обрано Пилипчука

Поділитися
© auto-news.in.ua
Новим головою Верховного суду України (ВСУ) обрано Петра Пилипчука. Його кандидатуру у п'ятницю, 23 грудня, таємним голосуванням підтримав пленум ВСУ.

«За» П.Пилипчука проголосували 40 суддів, проти - шість, один бюлетень визнано недійсним.

Окрім того, першим заступником голови ВСУ обрано Ярослава Романюка.

Також обрано чотирьох заступників голови суду: заступник - секретар палати у кримінальних справах Анатолій Редька; заступник - секретар палати у цивільних справах Анатолій Ярема, заступник - секретар палати в адміністративних справах Віктор Кривенко, заступник - секретар палати у господарських справах - Валентин Барбара. Голосування проводилося одним списком за всіма посадами.

Як писало ZN.UA, кандидатура П.Пилипчука стала компромісом, на який змушена була піти влада, не маючи можливості протиснути свою людину. У жовтні нинішнього року йому виповнилося 64, а максимальний термін перебування на посаді судді - 65 років. Таким чином, П.Пилипчук стане главою ВСУ всього на рік, що дозволить владі якісніше підготуватися до наступних виборів.

«За цей час буде істотно почищено кадровий склад ВСУ, у тому числі з використанням можливостей Вищої ради юстиції та Генпрокуратури. Верховний суд буде наповнено «своїми» суддями», - зазначало ZN.UA.

Окрім того, «реально керувати Верховним судом у цей час будуть інші - ретельно підібрані зами».

Як повідомлялося, кандидатуру П.Пилипчука підтримував і колишній глава ВСУ Василь Онопенко, термін повноважень якого на посаді голови Верховного суду закінчився 29 вересня.

Сьогодні В.Онопенко знову підтвердив, що підтримує свого колишнього заступника.

«Кандидатура Петра Пилипчука - це вдала кандидатура», - заявив В.Онопенко на пленумі ВСУ, побажавши П.Пилипчуку «мужності, стійкості, не піддаватися впливу».

Раніше П.Пилипчук займав посаду першого заступника голови ВСУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі