Головою Вищого адміністративного суду стане виходець із Макіївки

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Рада суддів адміністративних судів України рекомендувала Вищій раді юстиції (ВРЮ) призначити Ігоря Темкіжева на посаду голови Вищого адміністративного суду України (ВАСУ).

За таке рішення у четвер, 24 листопада, члени ради суддів адміністративних судів проголосували одноголосно.

Під час обговорення його кандидатури на відповідну посаду депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Подгорний заявив, що парламентарії не отримали документів з біографією І.Темкіжева та досвідом його роботи.

«Ось тільки ходять чутки по залі, що досвіду у вас немає роботи в цьому напрямку, у напрямку адмінсудів, що ви працювали у Макіївці (у Донецькій області), а тепер відразу до Києва та у Вищий адміністративний суд, до того ж, кажуть, на посаду голови, яку нещодавно звільнили», - сказав парламентарій.

На це І.Темкіжев тоді відповів, що працював на посаді судді 22 роки, а з них 3,5 роки працював з Адміністративно-процесуальним кодексом.

І.Темкіжева було призначено суддею ВАСУ 17 листопада під час пленарного засідання Верховної Ради. За ухвалення відповідного рішення проголосував 261 народний депутат.

Олександра Пасенюка було звільнено з посади судді ВАСУ у зв'язку з обранням його на посаду судді Конституційного суду України 14 листопада рішенням Вищої ради юстиції України (ВРЮ). Обрання О.Пасенюка суддею КСУ супроводжувалося фальсифікаціями, які спікер парламенту Володимир Литвин пізніше виправдав тим, що О.Пасенюка все одно б обрали.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі