Голосування на виборах офіційно завершилося — остання дільниця закрилася в Сан-Франциско

Поділитися
Голосування на виборах офіційно завершилося — остання дільниця закрилася в Сан-Франциско Остання дільниця закрилася в Сан-Франциско. Голосування завершено
З урахуванням різниці в часі завершилося голосування на дільницях у США. Зараз там підраховують голоси.

Вибори до Верховної Ради завершилися: закрилася, з урахуванням різниці в часі, остання дільниця, яка працювала у Сан-Франциско (США).

Зараз там почався підрахунок голосів та оформлення протоколів голосування, повідомляє Укрінформ.

У той же час вже відомо, що своїм правом голосу на дільниці в Сан-Франциско, який географічно охоплює 12 штатів, скористалися 339 українських виборців із зареєстрованих 23 710. Таким чином, явка там склала 1,43%. Для порівняння: під час попередніх голосувань, зокрема у другому турі президентських виборів 21 квітня, явка в Сан-Франциско була 2,43%.

Відносно невисокий рівень активності виборців традиційно пояснюється, зокрема, великими відстанями, які доводиться долати громадянам України на виборчу дільницю. Наприклад, людям, які живуть на Гаваях, для цього потрібно летіти майже п'ять годин літаком в Сан-Франциско.

Підсумки щодо активності українських виборців по Сполучених Штатах були підбиті також на інших трьох виборчих дільницях – у Посольстві України в Вашингтоні, а також у генеральних консульствах у Нью-Йорку й Чикаго.

Як повідомили Укрінформу у ДВК в американській столиці, в неділю тут проголосували 316 громадян України із 7334 зареєстрованих. Явка на дільниці становила 4,3%, що в порівнянні з другим туром президентських виборів (6,3%) є помітно нижчим показником. За словами голови ДВК Андрія Маріянича, крім великих відстаней до дільниці, низька явка пояснюється також періодом літніх відпусток та аномальною спекою, що встановилася зараз на більшій території Сполучених Штатів.

На дільничній виборчій комісії у Нью-Йорку проголосували 743 виборці, що становить 6,2% явки. Цей результат очікувано нижчий за другий тур президентських виборів, у якому своїм виборчим правом на дільниці скористалися 1353 особи (тоді це дорівнювало 11,3% явки).

Вже традиційно члени ДВК у Нью-Йорку вирішили пожертвувати на благодійність видані на роботу комісії кошти. "Ми вирішили передати $448, виділених з держбюджету в якості оплати роботи нашої комісії, на реабілітацію поранених українських військовослужбовців", - розповіла Укрінформу член комісії, представниця Союзу українок Америки Валентина Табака.

Виборча дільниця в Чикаго, яка працювала в приміщенні українського генконсультсва в цьому місті, прийняла 555 громадян України із 5898 зареєстрованих осіб, що мешкають у дев'яти американських штатах. Явка тут становила хоч і найбільше в середньому по США – 9,4%, але виявилась суттєво меншою за голосування 21 квітня (тоді це було 19%).

Як повідомляв Укрінформ, всі чотири виборчі дільниці у США діють на постійній основі й розташовані при дипломатичних установах України. Вони охопили українських виборців, зареєстрованих у всіх 50-ти американських штатах, окрузі Колумбія, а також в Антигуа і Барбуда.

Читайте також: На закордонних округах бере верх "ЄС", "Слуга народу" дихає їй у потилицю – ЦВК

Нагадаємо, в Україні пройшли дострокові вибори у Верховну Раду. Центральна виборча комісія має опублікувати результати голосування протягом 15 днів від дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно з Конституцією, новообрана Верховна Рада має зібратись на своє перше засідання протягом 30 днів від оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли має зібратись на засідання новий парламент, - 9 вересня 2019 року.

Слідкуйте за перебігом виборів разом із DT.UA "Дострокові парламентські вибори: як голосують українці".

Поділитися
Дивіться спецтему: Дострокові вибори до Верховної Ради
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі