Голова КСУ Шевчук запевнив, що не обговорював із Богданом скасування закону про люстрацію

Поділитися
Голова КСУ Шевчук запевнив, що не обговорював із Богданом скасування закону про люстрацію Станіслав Шевчук й Андрій Богдан виявилися давніми знайомими © Укрінформ
За словами судді, його зустріч з юристом Коломойського і штабу Зеленського не була секретною.

Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук стверджує, що обговорював з адвокатом Ігоря Коломойського та юридичним радником штабу Володимира Зеленського не скасування закону про очищення влади, а статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

"Про люстрацію ми не говорили... Я ніколи ні з ким не обговорюю справи, які знаходяться у провадженні", - заявив голова КСУ в ефірі "Радіо Свобода" у п'ятницю, 26 квітня.

Шевчук пояснив, що давно знайомий із Богданом, і той звернувся до нього, щоб обговорити дії Зеленського як майбутнього президента у зв'язку зі скасуванням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Суддя підкреслив, що їхня зустріч не була секретною.

"Я знаю пана Богдана більше 10 років. Він відомий адвокат... Офіційно він через приймальню попросив про зустріч, і ми на початку березня зустрілися. І дійсно, питання було після ситуації, після нашого рішення про незаконне збагачення. Самі розумієте, піднялася велика хвиля, у тому числі і в політичних штабах", - пояснив Шевчук.

За словами голови КСУ, Богдан звернувся до нього, так як західні дипломати запитували Зеленського про його позицію та план дій у зв'язку з визнанням статті про незаконне збагачення неконституційною. Шевчук заявив, що юрист консультувався з ним щодо того, "як вийти з ситуації, який прийняти правильний новий закон ".

Раніше в інтерв'ю виданням "Новое время" і "Українська правда" Богдан також заявив, що зустрічався з головою КСУ, щоб обговорити з ним норму КК про незаконне збагачення. Адвокат, якого люструвати за роботу в уряді Миколи Азарова, запевнив, що зустріч не стосувалася скасування закону про очищення влади.

Раніше журналісти програми "Схеми" повідомили про те, що неформальний куратор штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського та адвокат олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан потрапляє під обмеження люстраційного закону і не може працювати на держслужбі. 13 березня він таємно відвідував Конституційний суд, де міг зустрітися з головою КСУ Станіславом Шевчуком.

Закон про люстрацію ("Про очищення влади") набув чинності 16 жовтня 2014 року. Закон забороняє для високопоставлених чиновників режиму екс-президента Віктора Януковича обіймати посади в органах державної влади протягом 5 або 10 років.

У 2014 році в КСУ надійшло два подання від ВСУ та одне подання від 47 народних депутатів щодо конституційності деяких положень закону. Згодом суд об'єднав їх в одне провадження.

У червні 2016 року міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Конституційний суд України в будь-який момент може скасувати або призупинити дію основних положень закону про очищення влади.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі