Голова української делегації у ПАРЄ претендує на місце Яременка

Поділитися
Голова української делегації у ПАРЄ претендує на місце Яременка Депутатка вважає це "правильним рішенням" © LB.ua
Сама Ясько підтвердила намір очолити міжнародний комітет.

Голова української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Єлизавета Ясько балотується на посаду голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Про бажання очолити комітет, у якому раніше головував народний депутат Богдан Яременко ("Слуга народу") , Ясько повідомила у своєму Facebook. Депутатка також оприлюднила програму кандидата.

"Так, це правда. Я балотуюсь на посаду голови Комітету зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці Верховної Ради України", - написала вона.

Мотивуючи бажання очолити комітет, Ясько вказала, що упродовж останніх місяців мала численні міжнародні зустрічі, які дозволили їй "переосмислити роль комітету у формуванні зовнішньо-політичної діяльності України".

"Я є членом цього комітету та через свою діяльність за останні місяці в мене відбулось безліч зустрічей з дипломатами, експертами, друзями та колегами, що дозволили мені переосмислити роль комітету зовнішньої політики ВРУ та взагалі роль парламенту у формуванні зовнішньополітичній діяльності України", - наголосила очільниця української делегації.

На її думку, в умовах протистояння російській агресії цей комітет набув для країни стратегічно важливого значення, став інструментом не лише дипломатії, але й повсякденного захисту безпеки нашої держави, прав і свобод її громадян.

"Вірю, що у цих складних умовах комітет не просто реалізовуватиме покладені на нього повноваження, а зможе стати таким, який би задавав тренди та настрій України у її зовнішній політиці через функцію демократичного контролю, розробку законодавчого забезпечення зовнішньої політики та реалізацію міжпарламентського співробітництва", - зазначає Ясько.

Своєю місією на посаді голови комітету вона бачить захист національних інтересів, побудову довіри до України у світі, розширення коаліції партнерів і друзів нашої держави, зокрема в сферах безпеки та захисту прав і свобод людини в Європі, економічної співпраці та захисту навколишнього середовища.

Єлизавета Ясько – депутатка від президентської "Слуги народу". Закінчила Школу державного управління Блаватника в Оксфордському університеті, очолювала українську спільноту в університеті, потім працювала в Міністерстві з питань діджиталізації, медіа культури і спорту Великої Британії, Українському католицькому університеті, в команді стратегічних комунікацій АП України.

У комітеті, очолює підкомітет з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх і багатосторонніх відносин. З 20 вересня очолює делегацію Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

За словами голови фракції "СН" Давида Арахамії, на цю посаду також претендують ще четверо "слуг": Святослав Юраш, Вадим Галайчук, Олександр Мережко та Галина Михайлюк.

Нагадаємо, 11 листопада фракція "Слуга народу" прийняла рішення переобрати голову комітету з питань зовнішньої політики. 1 листопада депутат Богдан Яременко написав заяву про складання повноважень голови міжнародного комітету після скандального листування в Раді з дівчатами легкої поведінки.

Після оприлюднення листування три парламентські фракції вимагали звільнити Яременка з посади голови комітету. Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пропонував три варіанти вирішення ситуації: Яременко йде з посади голови комітету, йде з фракції, або добровільно складає депутатський мандат.

Згідно з регламентом, рішення про відкликання народного депутата з посади голови комітету має ухвалюватися на пленарному засіданні Верховної Ради 226-ма голосами. Заява про відкликання із зазначенням підстав має бути погоджена з фракцією, за квотою якої депутата обрали головою комітету.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі