Гонтарєва різко прокоментувала затримання голови правління Райффайзен Банку Аваль

Поділитися
Гонтарєва різко прокоментувала затримання голови правління Райффайзен Банку Аваль Гонтарєва вважає ймовірне затримання пов'язаним з роботою в НБУ
Дії у відношенні колишніх співробітників НБУ, Гонтарєва назвала "терором"

Після повідомлення про те, що співробітники НАБУ прийшли в Райффайзен Банк Аваль, щоб затримати його голову правління, екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва прокоментувала цю подію.

Екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що ймовірне затримання голови правління Райффайзен Банку Аваль Олександра Писарука пов'язано з його роботою в НБУ. Про це вона сказала в коментарі виданню НВ.

"Ні з МВФ, ні з Райффайзеном (це не пов'язано). Він тільки вийшов на роботу туди. Терор міцнішає", - сказала вона.

За її словами, під час роботи в Нацбанку Писарук відповідав за банківський нагляд. "Ми з ним і розчищали всі ці авгієві стайні", - зазначила екс-глава НБУ.

Раніше ЗМІ повідомили, що співробітники НАБУ в понеділок ввечері прийшли до офісу одного з найбільших банків України - Райффайзен Банку Аваль, щоб затримати голову правління Олександра Писарука.

Зазначимо, Олександр Писарук обіймав посаду першого заступника голови Національного банку України з липня 2014 року по грудень 2015 року. До цього, з жовтня 2010 року він був регіональним керівником ING Корпоративного банкінгу в Центральній і Східній Європі (Нідерланди).

Згодом у НАБУ заявили, що всього затримано сімох осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд. грн. стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України, у 2014 році ПАТ "Віейбі Банк". Мова йде про колишніх і діючих посадових осіб Національного банку України, ПАТ "Віейбі Банк" та приватних компаній, пов'язаних з кінцевими бенефіціарами "Віейбі Банку".

Співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) прийшли в "Райффайзен Банк", щоб затримати голову правління Олександра Писарука. Про це передає РБК-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Обшуки проводяться в рамках справи VAB банку про ймовірне заволодіння рефінансуванням Національного банку на суму 12 млрд гривень. Писарука звинувачують за статтею 191 Кримінального кодексу України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Зазначимо, Олександр Писарук обіймав посаду першого заступника голови Національного банку України з липня 2014 року по грудень 2015 року. До цього, з жовтня 2010 року він був регіональним керівником ING Корпоративного банкінгу в Центральній і Східній Європі (Нідерланди).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі