Горбатюк оскаржив у суді своє звільнення з ГПУ

Поділитися
Горбатюк оскаржив у суді своє звільнення з ГПУ © liga.net
Він також просить стягнути з ГПУ на його користь середню зарплату за весь час вимушеного прогулу.

Колишній начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва (ОАСК) своє звільнення з посади та органів прокуратури, повідомляється на сайті суду. Раніше Горбатюк заявляв, що глава Офісу президента Андрій Богдан намагався припинити розслідування справ Майдану і ОЗУ Януковича.

"Сергій Горбатюк оскаржить своє звільнення з посади начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ і з органів прокуратури. Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду Києва. Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним і скасувати указ про його звільнення і просить поновити його на посаді начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України або на рівнозначній посаді в органах прокуратури", - йдеться в повідомленні в п'ятницю.

Зазначається, що Горбатюк також просить стягнути з Генпрокуратури на його користь середню зарплату за весь час вимушеного прогулу.

"В даний час вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом", - відзначають в суді.

Раніше колишній начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк пов'язав власне звільнення з небажанням нинішнього керівництва прокуратури займатися справою Сім'ї експрезидента Віктора Януковича.

За словами Горбатюка, небажання Руслана Рябошапки займатися цією справою може бути пов'язано з тим, що зараз на високих посадах перебувають люди, які свого часу працювали в уряді Азарова.

Кого він має на увазі, Горбатюк не уточнив. Однак нинішній керівник Офісу президента Андрій Богдан у 2010-2014 роках обіймав в уряді Азарова посаду уповноваженого з питань антикорупційної політики. Генпрокурор Руслан Рябошапка тоді теж працював в уряді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі