ГПУ: Судді ВСУ змінювали вироки на користь небезпечних злочинців

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Вища рада юстиції почала перевірку діяльності суддів Судової палати у кримінальних справах Верховного суду України. Про це заявив заступник генпрокурора України, член ВРЮ Михайло Гаврилюк.

Вища рада юстиції почала перевірку діяльності суддів Судової палати у кримінальних справах Верховного суду України. Про це заявив заступник генпрокурора України, член ВРЮ Михайло Гаврилюк.

За даними М.Гаврилюка, до Вищої ради юстиції надійшли звернення від народних депутатів України, в яких містяться дані про порушення присяги суддями ВСУ.

Незважаючи на прохання журналістів, М.Гаврилюк не уточнив ані кількості суддів, щодо діяльності яких проводиться перевірка, ані прізвищ народних депутатів, які подали відповідні заяви.

«Судді протягом 2009 - 2010 рр. змінили вироки 15-ти осіб, які скоїли вкрай небезпечні злочини, у тому числі, і пов'язані зі з
ґвалтуванням. Судді змінили злочинцям покарання з довічного ув'язнення на позбавлення волі на термін 15 років», - сказав заступник генпрокурора.

За його словами, суддями Судової палати у кримінальних справах ВСУ в порядку виключного провадження було переглянуто покарання раніше неодноразово підсудних: Сумака і Горєлова, які були засуджені за умисне вбивство двох осіб (з обтяжливими обставинами).

Також, судді переглянули покарання раніше підсудному Плотнику, який був засуджений за умисне вбивство двох осіб при обтяжуючих обставинах.

«Всі матеріали, що стосуються перевірки дій суддів ВСУ найближчим часом буде розглянуто на засіданні Вищої ради юстиції і буде ухвалено відповідне рішення», - сказав заступник генпрокурора.

Він не виключив кримінальної відповідальності для цих суддів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі