Гриценко: У воюючій країні премії у 700 мільйонів гривень – це аморально

Поділитися
Гриценко: У воюючій країні премії у 700 мільйонів гривень – це аморально
Топ-менеджмент "Нафтогазу" отримає премію від виплачених "Газпромом" 3 млрд доларів.

Премія у 700 мільйонів гривень топ–менеджерам "Нафтогазу" є несправедливою й аморальною у воюючій країні, заявив колишній міністр оборони Анатолій Гриценко на своїй сторінці у Facebook.

"На виборах я пояснював, чому не підписав би бюджет-2019. Одна з причин: "Для понад 300 тисяч учасників АТО на психологічну реабілітацію, соціальну та професійну адаптацію, санаторно-курортне лікування передбачено – лише 110 млн грн. А на протезно-ортопедичну та медично-реабілітаційну допомогу особам з інвалідністю – лише 27 млн грн". Нагадаю: тоді керівники "Нафтогазу" хутко виводили закордон свої (наші з вами насправді) багатомільйонні в доларах премії... Зараз їм хочуть виплатити ще 700 млн грн преміальних... Я би – не виплатив і зупинив би цей шабаш. Чому? Бо це – несправедливо. А у воюючій країні – аморально", - зазначив Гриценко.

Політик зауважив, що також вважає аморальними, за нинішніх умов, - "місячні зарплати по 2 млн гривень на держпідприємствах, півмільйонні щомісячні виплати в усіляких наглядових радах, премії заступникам міністрів по півмільйона, усім підряд і по факту ні за що".

Раніше повідомлялося, що топ-менеджмент "Нафтогазу" отримає премію в 1% від виплачених 2,9 мільярда доларів від російського "Газпрому" за рішеннями Стокгольмського арбітражу. Таким чином, топ-менеджери отримають 700 млн гривень.

Як писало раніше DT.UA, у 2018 році співробітникам НАК "Нафтогаз України" вже виплатили премії в розмірі $ 20,7 млн за перемогу в Стокгольмському арбітражному суді в спорі з "Газпромом". Голова правління компанії Андрій Коболєв отримав $ 7,9 млн. Всі отримані на рахунок в "Ощадбанку" гривні він перевів у долари. Після отримання премії Коболєв обіцяв всі зароблені у 2019 році гроші віддавати на благодійність.

Пізніше Кабмін заборонив виплати бонусів і винагород менеджерам державних компаній, а Шевченківський районний суд Києва оштрафував Коболєва на 1 700 грн за відмову надати депутату Верховної Ради інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу у Стокгольмському арбітражі. Однак 30 жовтня 2018 року штраф скасували.

Детальніше про долю вже виплачених премій читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича "Чекаємо на танки Коболєва".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі