Гриценко вказав на небезпеку запропонованого "Голосом" виходу з "Мінська"

Поділитися
Гриценко вказав на небезпеку запропонованого "Голосом" виходу з "Мінська" Лідер "Громадянської позиції" пояснив, до чого може призвести демонстративний вихід України з Мінських домовленостей
Політик висловив упевненість, що діяти потрібно дипломатичніше і хитріше.

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко назвав неправильним і небезпечним заклик партії "Голос" про вихід України з Мінських домовленостей. Політик згоден із тим, що вони "мертві й шкідливі для України", вказавши при цьому на необхідність діяти акуратніше, щоб не нашкодити Україні.

"Чому нам не можна демонстративно виходити з Мінських угод? Багато дров наломаем - і досягнемо протилежного результату", - написав Гриценко на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, 8 листопада.

Він попередив, що у разі демонстративної відмови Києва виконувати умови "Мінська", західні партнери можуть відмовитися від підтримки України та скасувати санкції проти Росії.

"Західні партнери, які до цих пір нас хоч якось (хтось щиро, а хтось через губу) підтримували, - з полегшенням махнуть рукою на Україну, звинуватять у неконструктивній і безвідповідальній поведінці, недотриманні домовленостей, швидко знімуть з Росії санкції й у підсумку залишать нас наодинці з Путіним. Нас - не Путіна-агресора, вони в усіх гріхах надалі звинувачуватимуть. Допустити цього не можна!", - пояснив лідер "Громадянської позиції".

Гриценко пропонує діяти "відповідальніше, дипломатично чіткіше і, нарешті, хитріше".

"Маємо переконати зарубіжних партнерів у помилковості Мінських угод та їх недієздатності. Не грюканням дверима, а твердою послідовною і переконливою демонстрацією агресивної / неконструктивної позиції ворога - Росії. Світ має побачити, що не Україна - Росія зриває пошук стійкого мирного рішення", - виклав політик свою позицію.

На тлі вчорашнього загострення на фронті, Гриценко запропонував президенту Володимирові Зеленському призупинити розведення і повернути ЗСУ на колишні позиції, повідомити західним партнерам про те, що розведення стане можливим лише після як мінімум місяці тиші на всій лінії розмежування, а також віддати наказ армії на всі ворожі збройні провокації відповідати вогнем по позиціях противника.

Як повідомлялося, 8 листопада політична партія "Голос" зробила заяву про необхідність виходу України з Мінських домовленостей і заморожування наявної ситуації з Донбасом для зміцнення української економіки і військового потенціалу.

"Поки повернути Крим і Донбас на умовах, прийнятних для України, неможливо", - йдеться в заяві.

У партії вважають, що російська влада не готова до конструктивної розмови і продовжує політику, розпочату в 2014 році.

"Україна має вийти з Мінських угод і зосередитися на державних інтересах: зупинитися, навести лад, зібрати сили і спланувати мир на своїх умовах. І реалізувати цей план з сильної позиції - тоді, коли для цього з'являться реальні можливості", - пояснили свою позицію в партії Святослава Вакарчука.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі