Гримчак затриманий при отриманні хабара від одного з київських забудовників – Бутусов

Поділитися
Гримчак затриманий при отриманні хабара від одного з київських забудовників – Бутусов За словами Бутусова, Гримчак був затриманий при отриманні першої частини хабара © Юрий Бутусов/Facebook
Заступник міністра, нібито, просив 1,1 млн доларів за вплив на керівництво Управління охорони культурної спадщини та заповідників Міністерства культури, щоб "посприяти вирішенню" питання із забудовою, стверджує журналіст.

Затриманий українськими правоохоронними органами за хабар заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак вимагав гроші за сприяння від одного із забудовників, а загальна сума хабара становила 1,1 млн доларів, стверджує журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

"Один з найбільш вражаючих моментів – генеральний прокурор Юрій Луценко, у якого Гримчак працював помічником свого часу, виявляється, санкціонував арешт. І сам одразу після затримання заявив у фейсбуці, що підстави для затримання і пред'явлення підозри є! Блискавична швидкість – яка говорить про якусь переконливу доказову базу. Генеральна прокуратура, яка взяла участь у затриманні, інформацію не "злила", – написав він.

Посилаючись на матеріали справи проти Гримчака, Бутусов вказав, що заступник міністра нібито використовував свої зв'язки з керівництвом іншого міністерства – Управління охорони культурної спадщини та заповідників Міністерства культури.

"Це управління, яке очолює Олександр Єпіфанов, давно відомо торгівлею дозволами на будівництво в історично цінних місцях, насамперед у Києві. Якщо такого дозволу немає – будівництво незаконне. Начебто один підпис, а як же дорого він коштує. Гримчак виступив посередником у вирішенні корупційного питання", – зазначає Бутусов.

Операція по Гримчаку виявилася дуже масштабною – спочатку її проводила Служба безпеки України, потім підключили Національне антикорупційне бюро України та управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

"Це не остання підозра, яке буде пред'явлена у цій справі", – резюмував Бутусов.

Увечері 14 серпня НАБУ і СБУ повідомили про затримання Юрія Гримчака і його "помічника" за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. За даними слідства, затримані обіцяли за гроші вплинути на рішення інших високопосадовців.

Згідно з офіційною заявою, заступника міністра та його "помічника" взяли на гарячому під час отримання 480 тисяч доларів. Обшук і затримання проводилися вдома у Гримчака. Йому інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах.

У МінТОТ заявили, що затримання Гримчака не пов'язане із діяльністю міністерства, а другий затриманий не є помічником заступника міністра, оскільки у штатному розкладі МінТОТ немає такої посади. Те ж саме заявив і Георгій Тука.

Юрій Гримчак обіймає посаду заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб з березня 2017 року, до цього він півроку був радником голови МінТОТ.

Юрій Гримчак народився 30 жовтня 1965 року в Донецьку. У 2005-2006 роках був заступником голови Донецької обласної державної адміністрації. У 2007-2012 роках – народний депутат України від блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі