Гриценко: Іващенка посадили з провини депутата від «БЮТ-Батьківщина»

Поділитися
© pramodwaikar.com
Депутат не назвав ім'я депутата, з чиєї провини Іващенка посадили до в'язниці, надаючи йому шанс покаятися.

Народний депутат від НУ-НС, колишній міністр оборони, лідер опозиційної партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко стверджує, що в кримінальному переслідуванні екс-першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка винен один з членів фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді, який також є міністром тіньового Кабінету міністрів.

Про це він заявив в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ.

За словами Гриценка, у 2010 році СБУ доповіла президентові Віктору Януковичу, що Іващенко не тільки підписав документи про санацію Феодосійського судноремонтного заводу, але нібито він отримав за це хабар в 1 млн дол, після чого Янукович велів "посадити хабарника".

"Ніякого хабара не знайшли. Ні слова про нього не було в суді, ні єдиного документа. Але зізнатися у брехні або в помилці перед Януковичем злякалися, промовчали. Тому Іващенко і змушений був сидіти так довго у СІЗО", - розповів Гриценко.

У той же час, за його словами, справжнім винуватцем цієї ситуації є депутат від «БЮТ-Батьківщина».

"Кажу про це вперше: мені відомо прізвище людини, яка несе особисту відповідальність за те, що Іващенка посадили у в'язницю. Навмисне не стану його називати, скажу лише, що це народний депутат з фракції "БЮТ-Батьківщина", до того ж - міністр опозиційного уряду", - запевнив він.

За словами Гриценка, цей депутат переконав Іващенка підписати санацію Феодосійського судноремонтного заводу.

"Знаю точно, що Іващенко не хотів приймати рішення про санацію заводу. На момент прийняття згубного для нього рішення Іващенко проводив нараду з керівниками департаментів Міноборони, але в кабінеті міністра оборони був присутній і той самий депутат. Підлеглі Іващенка відмовилися візувати документ про санацію заводу. Але депутат дуже твердо наполягав, умовляв, і в кінці кінців Іващенко підпис поставив. Депутат забрав документи і сам повіз їх на завод. Слідчим прокуратури все це відомо", - повідомив він.

Гриценко також додав, що поки не називає ім'я винуватця, надаючи йому шанс покаятися.

"Даю йому шанс. Якщо має залишки совісті, нехай сам себе назве і покається у тому, що через нього Іващенко сидить у в'язниці. Лідерам "Батьківщини" я назвав його прізвище. Попередив Юлію Тимошенко та Олександра Турчинова: якщо ми домовимося про формування єдиного списку опозиції, якщо у лідерів партій буде право вето, то я особисто викреслю його прізвище зі списку. Тоді й назву - якщо цього раніше не зробить він сам. Повторюся, чистота лав сьогодні важлива, як ніколи", - резюмував екс-міністр.

Як повідомлялося, 12 квітня суд засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі. Майже два з них він вже відсидів.

Сам екс-чиновник вважає винесений йому Печерським райсудом Києва вирок неправосудним. !zn

Читайте також:

Іващенку дали 5 років в'язниці

Омбудсмен поскаржилася на суддів у «справі Іващенка» у Вищу кваліфкомісію

Іващенка внесли до суду на ношах і «не пускають в туалет»

Готується друга хвиля кримінальних справ щодо лідерів опозиції, - Томенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі