Гриценко: Лавринович «наговорив» у Верховній Раді на відставку

Поділитися
Народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко вважає, що міністр юстиції Олександр Лавринович, подаючи законопроект про Кабінет міністрів, закликав до порушення чинного законодавства і це є підставою для відставки. Про це він заявив у четвер, 7 жовтня, виступаючи у Верховній Раді.
Народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко вважає, що міністр юстиції Олександр Лавринович, подаючи законопроект про Кабінет міністрів, закликав до порушення чинного законодавства і це є підставою для відставки. Про це він заявив у четвер, 7 жовтня, виступаючи у Верховній Раді.Анатолій Гриценко уточнив, що, подаючи законопроект про Кабмін N7208, Олександр Лавринович обдурив парламент і всю країну, а також закликав народних депутатів діяти всупереч законам. Обман, на його думку, полягає в тому, що проект змін не є простим приведенням документа у відповідність із текстом Конституції 1996 року. Окрім цього, до проекту включаються десятки інших положень, які не випливають з тексту Основного закону і ведуть до концентрації влади в руках президента, а також втрати парламентом контролю над силовими структурами і бюджетним процесом. «Заклики до порушення закону - це підстава для відставки у будь-якій цивілізованій країні», - сказав Анатолій Гриценко. Він також звернув увагу на те, що голова Мін'юсту закликав парламент сьогодні прийняти даний законопроект в цілому. Однак у нього як у народного депутата є поправки до даного законопроекту, і він вимагає реалізації свого права подати їх до другого читання. «Я особисто маю десятки поправок до цього проекту закону і маю законне право їх внести. Тому вимагаю дати мені реалізувати це право», - додав він У свою чергу, Олександр Лавринович зазначив, що Кабмін всього лише вносить свої пропозиції, а рішення щодо законопроекту приймає Рада. Нагадаємо, нова редакція закону про Кабмін надійшла до Верховної Ради 5 жовтня. Як випливає з пояснювальної записки, підставою для підготовки цього документа є зміна положень Конституції України, якими визначаються повноваження і порядок діяльності Кабміну, внаслідок рішення КСУ про скасування політреформи. Верховна Рада приступила до розгляду законопроекту вранці у четвер, 7 жовтня. У свою чергу Тимчасова спеціальна комісія парламенту для підготовки змін законодавства у зв'язку з рішенням КСУ рекомендувала у четвер ухвалити в цілому законопроект про Кабмін.

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ, Інтерфакс-Україна, прес-служба «Громадянської позиції»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі