Громадянина Мексики заарештували у США через співпрацю з РФ

Поділитися
Громадянина Мексики заарештували у США через співпрацю з РФ Наразі розслідуванням цієї справи займається прикордонна служба США та працівники ФБР © ИноСМИ.ru
У лютому замовник дав мексиканцю завдання, про яке необхідно було прозвітувати в квітні чи травні.

Громадянина Мексики Алехандро Кабрера Фуентеса заарештували у США на вимогу американського Мін'юсту. Пресслужба відомства повідомляє, що мексиканець співпрацював з урядом Росії.

У Міністерстві юстиції повідомляють, що російська влада завербувала Алехандро Кабрера Фуентеса ще минулого року. Для своєї підпільної діяльності він орендував власність в окрузі Майамі-Дейд штату Флорида. Зазначається, що чоловік двічі відвідував РФ для доповіді про виконані завдання.

Друга зустріч мексиканця з російськими чиновниками відбулася в лютому цього року.

"На цій зустрічі російський урядовець надав Фуентесу фізичний опис автомобіля джерела уряду США і сказав знайти автівку, отримати номерний знак транспортного засобу джерела і вказати фізичне місцезнаходження автомобіля джерела", - йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Підозрюваний, на думку представників американського відомства, повинен був доповісти про виконану роботу у квітні або травні.

Відомо, що 14 лютого автомобіль Фуентеса привернув увагу охоронця біля будівлі, де знаходилося урядове джерело США, оскільки він в'їхав, підрізавши ще один автомобіль. Коли охоронець підійшов до орендованої машини мексиканця, його дружина підійшла до автомобіля джерела уряду США і сфотографувала номерний знак. Згодом на запитання охорони про те, кого в цій будівлі подружжя збирається навідати, мексиканець назвав ім'я людини, якої, як виявилося згодом, там не було.

Фуентеса з дружиною митні служби затримали в аеропорті 16 лютого, коли вони збиралися повернутися до Мексики. Прикордонники знайшли фото номерних знаків у смартфоні і виявили, що автівка належить урядовій особі США. Після цього, Фуентес зізнався в роботі на російський уряд.

Відомо, що наразі розслідуванням цієї справи займається прикордонна служба США та працівники ФБР.

Раніше повідомлялося, що генеральна прокуратура Болгарії виявила двох російських шпигунів. Міністр закордонних справ Болгарії Єкатерина Захарієва заявила, що шпигунів буде оголошено персонами нон-грата, міністра закордонних справ викликано для з'ясування обставин.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі