Грузія сподівається на якнайшвидший початок переговорів про вільну торгівлю з ЄС

Поділитися
Президент Грузії Михайло Саакашвілі в середу після зустрічі з верховним представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон висловив сподівання, що найближчими тижнями розпочнуться переговори про поглиблену і всеохоплюючу вільну торгівлю з ЄС.

Верховний представник ЄС прибула в Тбілісі в середу, 16 листопада, в рамках кавказького турне.

«Ми очікуємо, що в найближчі тижні почнуться переговори щодо поглибленої та всеохоплюючої вільної торгівлі між Грузією і Євросоюзом. Це дуже важливо для економіки Грузії», - заявив М. Саакашвілі на спільній прес-конференції, яка пройшла в Палаці президента.

При цьому президент зазначив, що грузинська сторона також працює над питанням безвізового режиму з Євросоюзом.

«Сьогодні у нас спрощений візовий режим з Євросоюзом. Наступною нашою задачею є досягнення безвізового режиму для всіх громадян Грузії», - зазначив президент.

Говорячи про підписану з ЄС угоду про реадмісію, М. Саакашвілі відзначив, що в останні роки в Грузію більше повертаються люди, ніж залишають.

«Грузини завжди повертаються до Грузії. Але ми невіддільна частина Європи», - підкреслив глава грузинської держави.

Він також торкнувся питання інтеграції Грузії в європейські і євроатлантичні структури, відзначивши, що ще три-чотири роки тому було складно уявити, що мова піде про те, що Грузія стане членом НАТО чи Євросоюзу.

«Ми формальні кандидати в НАТО і часто вже чуємо, що в майбутньому Грузія обов'язково стане членом Євросоюзу», - заявив М. Саакашвілі, подякувавши К. Ештон за те, що Євросоюз веде політику невизнання Абхазії і Цхінвальського регіону в якості незалежних від Грузії територій.

У свою чергу верховний представник ЄС зазначила, що укладення угоди про вільну торгівлю важливе, як для населення Грузії, так і для жителів країн ЄС.

«Для мене є дуже приємним той факт, що в цій сфері дуже великий прогрес. Сподіваюся, що в найближчі тижні буде прогрес з цього питання», - заявила К. Ештон.

Що стосується лібералізації візового режиму, за її словами, восени майбутнього року почнуться технічні дискусії. Вона висловила надію, що найближчими місяцями з цього питання буде досягнуто прогрес.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі