Холодницький назвав "опус" Венедіктової на адресу САП "нєжданчиком"

Поділитися
Холодницький назвав "опус" Венедіктової на адресу САП "нєжданчиком" Глава САП вважає, що обвинувачення генпрокурора беспочвены
За словами очільника САП, відеозвернення генпрокурора йому показав анонімний блогер Джокер.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що бачився з генпрокурором Іриною Венедіктової 19 травня, і тоді вона не озвучувала йому жодних претензій, тому відео 26 травня зі звинуваченнями в адресу його відомства стало для нього "повним нєжданчиком".

"Повний нєжданчик". Я думаю, я не перший і не останній, для кого такі історії стають "нєжданчиком". Згадую слова (колишнього генпрокурора Руслана - ред.) Рябошапки, для якого також було несподіванкою звинувачення Венедіктової у продажі справ. А потім був (ексзаступник генпрокурора Віктор - ред.) Трепак, який в понеділок прийшов на роботу в Офіс ГПУ і дізнався, що розподіл обов'язків змінили", - розповів Холодницький в інтерв'ю "Новому времени".

За словами Холодницького, останнього разу він бачив Венедіктову 19 травня і тоді вони обговорювали питання підслідності певних кримінальних проваджень, обмежень карантину.

Читайте також: Венедіктова повернула в Офіс генпрокурора практики політичних замовлень і призначень своїх людей – експерт

Голова САП розповів, що того дня Венедіктова не озвучувала жодних претензій.

Керівник антикорупційної прокуратури також зазначив, що взагалі не розуміє, "навіщо це починалося", оскільки претензії генпрокурора більше стосуються вироків, які не є компетенцією САП.

"Якщо початок провадження, оголошення підозри або його не оголошення, направлення справи до суду залежить як від слідчого, так і прокурора, то винесення вироків ні від слідчого, ні від детектива, ні від прокурора САП не залежить", - говорить Холодницький.

Також він додав, що відео Венедіктової йому скинув Джокер, той самий анонімний блогер.

"А знаєте, хто перший мені скинув це звернення? Джокер. Я колись розповідав, що ми з ним спілкуємося. З самого початку він представлявся Джокером. Він мені й скинув цей опус. Вже потім я зайшов на сайт Офісу ГПУ і побачив, що це не фейк", - додав глава САП.

Читайте також: Зеленський призначив Венедіктову через "ухократію" та Порошенка – експерт

Нагадаємо, глава Офісу генпрокурора Венедіктова звинуватила прокурорів і керівництво САП нібито в численних порушеннях і неналежному виконанні службових обов'язків. Генпрокурорка пообіцяла на це відреагувати. Водночас вона звернулася до САП з допомогою відео, опублікованого в соцмережах.

Зі свого боку Холодницький заявив, що спеціалізована прокуратура підготує спростування на всі звинувачення Венедіктової. Однак, для цього САП потрібно час, щоб зібрати необхідні матеріали.

Пізніше прокурори САП заявили про те, що категорично не згодні зі звинуваченнями на їхню адресу з боку генпрокурора і написали їй відкритого лисста. Про що також повідомили в соцмережі.

У відповідь Венедиктова написала на своїй сторінці в Facebook про те, що "не треба виправдань, пояснень, посилань на поважні причини або нарікань ваших колег з інших правоохоронних органів". Вона заявила, що потрібно показати конкретні результати своєї роботи.

САП і собі закликала генпрокурора припинити тиск і зазначила, що спілкування з підрозділами Офісу генпрокурора в соцмережах не відповідає світовим стандартам.

Після цього ЗМІ повідомили, що Офіс генерального прокурора вже почав готуватися до обрання нового глави САП.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі