Адвокатам Іващенка не дають допитати свідків

Поділитися
© svitoutdoor.com.ua
Рішення Печерського районного суду Києва оголошувати свідчення свідків, дані ними в ході досудового слідства порушує права рівності сторін - учасниць процесу. Таку думку висловив колишній т.в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко.

«Рішення суду оголошувати свідчення свідків, у тому числі ключових у справі, дані ними під час досудового слідства, не обґрунтоване і таке, що не забезпечує рівні права сторін, які беруть участь у процесі», - сказав він.

На його думку, сторона захисту не має можливості уточнити у свідків обставини, що дозволяють встановити істину у справі.

В.Іващенко вважає, що суд навіть не зробив спроби викликати даних свідків на судове засідання, що є відвертою тенденційністю і упередженістю, яку проявляє суд, оскільки в інших судових процесах той же суддя Сергій Вовк домагається явки свідків, у тому числі, застосовуючи до них примусовий привід.

«У сьогоднішньому випадку, не дивлячись на заперечення захисту і вимоги забезпечити явку свідків з боку звинувачення до суду, колегія суддів проігнорувала це, чим практично самоусунулася від виконання своїх обов'язків і повноважень всебічного проведення судового слідства», - сказав він.

Він зазначив, що його адвокати неодноразово звертали увагу суду на важливість допиту свідків, які брали участь у засіданні господарського суду АР Крим, рішенням якого був затверджений план санації Феодосійського судномеханічного заводу, а також свідків, які брали участь у біржових торгах про подальший продаж частини майна заводу.

«Обурює і те, що суд не визнав за необхідне врахувати дану вимогу, а взявся виконувати функцію «ретрансляції» матеріалів досудового слідства, тобто, тим самим позбувся своїх обов'язків і позбавив захист рівного доступу з іншими сторонами у встановленні істини у справі», - сказав В.Іващенко.

Раніше ZN.UA повідомляло про те, що Комітет опору диктатурі (КОД - Комітет опору диктатурі) вимагає від влади негайно звільнити з-під арешту Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка на підписку про невиїзд, оскільки стан їх здоров'я викликає крайню тривогу.

Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу проти В.Іващенка. Стосовно нього було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи проти В.Іващенка.

В.Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» звинувачуються у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі