Ізраїль не захотів висилати Мельниченка до України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Ізраїльська сторона призупинила процедуру екстрадиції Мельниченка до України. За всі роки незалежності Ізраїль повернув країні тільки одного громадянина.

За словами генерального прокурора України Віктора Пшонки, Ізраїль призупинив екстрадицію до України екс-співробітника управління Держохорони Миколи Мельниченка.

«На жаль, на практиці буває така взаємодія з країнами, що не завжди екстрадиція виконується. У даному випадку - держава Ізраїль. За всі роки незалежності ця країна нам видала тільки одного громадянина. Служба безпеки підготувала всі матеріали щодо екстрадиції Мельниченка, узгодила з Генеральною прокуратурою, але Ізраїль ставив слідству все нові й нові питання щодо збору документів, необхідних для екстрадиції. А потім в один час все призупинилося, і екстрадиція не відбулася», - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, у жовтні М.Мельниченко заявив про те, що виїхав до США, побоюючись за своє життя. Служба безпеки України 23 вересня оголосила його в розшук, а Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про арешт М.Мельниченка у зв'язку з ухиленням від слідства.

Раніше М.Мельниченко заявив, що готовий зустрітися зі слідчим у будь-якій країні за умови скасування судового рішення про взяття його під варту і допуску до справи двох захисників.

Ізраїльська поліція 30 листопада затримала, а пізніше звільнила М.Мельниченка, не знайшовши підстав для затримання. Він представився правоохоронцям як житель США. !zn

Читайте також:

Суд визнав законним порушення справи проти Мельниченка

В адвоката Мельниченка невідомі скопіювали всі матеріали справи


Мельниченко не приховує, що у нього 4 паспорти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі