Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила «Хамас»

Поділитися
Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила «Хамас» © facebook.com/idfonline
Ізраїль після чотирьох днів обстрілів своєї території ліквідував лідера бойового крила «Хамас» Ахмад Джабарі. Ізраїльські військові не виключають наземної операції в Секторі Газа.

Ізраїль почав антитерористичну операцію проти угруповань Сектора Газа після того, як палестинські бойовики відмовилися припиняти вогонь, відкритий ними по Ізраїлю чотири дні тому.

Операція почалася з точкового удару по автомобілю лідера бойового крила «Хамас», угруповання «Бригади Ізаддіна аль-Касама» Ахмада Джабарі.

«Джабарі був безпосередньо причетний до організації та здійснення терористичних актів спрямованих проти жителів Ізраїлю. Також він брав участь у викраденні солдата Гілада Шаліта, який провів більше п'яти років у полоні Хамасу», - прокоментувала армія Ізраїлю спецоперацію.

«Хамас», дізнавшись про знищення свого лідера, назвав обстріл «підлим і боягузливим діянням» і виступив з погрозами, сказавши, що Ізраїль «відкрив ворота пекла» і пообіцявши «спалити ізраїльські міста», зокрема, Тель-Авів. Угруповання «Ісламський джихад» висловила солідарність з «Хамас» і пообіцяла помститися за загибель лідера «Бригад Ізаддіна аль-Касама».

За останні чотири дні «Хамас» випустив по Ізраїлю більше 120 ракет і мінометних снарядів, що призвело до поранення дев'яти людей.

Раніше джерело в оточенні прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху заявило, що ізраїльське керівництво розглядає можливість проведення масштабної військової операції в Секторі Газа у відповідь на напади палестинських бойовиків на армійські патрулі і ракетні обстріли південних районів країни. Джерело натякнуло, що реакція може вийти за рамки звичайної ізраїльської реакції на обстріли.

Ізраїльські військові повідомили, що одна з цілей антитерористичної операції «Хмарний стовп», що
розпочалася 14 листопада, - арсенал іранських ракет «Фаджар» у секторі Газа.

Прес-служба Армії оборони Ізраїлю повідомила, що було завдано удару арсеналу ракет радіусом дії понад 40 км, а також суттєво постраждали можливості терористів по запуску ракет з-під землі.

Ізраїльські військові джерела повідомляють, що перед операцією розвідка зібрала докладні дані про різні об'єкти «Хамас» і з'ясувала, що бойовики влаштували склади боєприпасів серед житлових будинків.

Ізраїльська авіація продовжує завдавати ударів по сектору Газа. Атакам з повітря піддаються розташування й інфраструктура радикальних угруповань, а також пускові майданчики бойового крила «Хамас» і «Ісламського джихаду». Всього до поки відомо про дев'ять загиблих палестинців. !zn

Читайте також:

Ізраїль почав масштабну військову операцію в секторі Газа: вбито лідера бойовиків ХАМАС


Ізраїль вперше за 40 років обстріляв територію Сирії


ХАМАС закликав Палестину припинити співпрацю з Ізраїлем

Прем'єр Ізраїлю заявив про готовність атакувати Іран

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі