Кабмін внесе до парламенту свій законопроект про люстрацію

Поділитися
Кабмін внесе до парламенту свій законопроект про люстрацію Планувалося, що КСУ розгляне закон про люстраціїю на засіданні 23 червня © Цензор.нет
Кабмін не буде чекати рішення Конституційного Суду щодо конституційності закону про люстрацію.

Кабінет Міністрів України не буде чекати рішення Конституційного Суду про конституційність закону про люстрацію, заявив міністр юстиції України Денис Малюська. Ні у Верховній Раді, ні в Офісі президента немає законопроектів, які відкоригували б закон про очищення влади з урахуванням рішення Європейського суду з прав людини, Кабінет Міністрів внесе новий законопроект про люстрацію у парламент, не чекаючи рішення Конституційного Суду з цього питання. Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

За його інформацією, Міністерство юстиції розробило законопроект, що регулює люстраційні питання, який буде внесений на розгляд Кабміну найближчим часом.

Кабмін не буде чекати рішення Конституційного Суду щодо конституційності закону про люстрацію.

"Чекати – найбільш зручна позиція, але у нас є рішення ЄСПЛ та рішення судів про стягнення мільйонних сум мало не щомісяця. Завдавати збитки державі і чекати, тому що краще дочекатися Конституційного Суду, – це не опція для нас. Безумовно, нам цікава позиція Конституційного Суду. Але наскільки в мене склалося враження, їм також цікава наша думка і вони чекають, що ми приберемо левову частку проблем своїм законопроектом", – сказав Малюська.

Читайте також: Прем'єр Австралії пообіцяв Путіну "жорстку сутичку" на G20 – The Guardian

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини визнав закон "Про очищення влади" таким, що порушує права люстрованих чиновників.

В ЄСПЛ вирішили, що люстрація застосовувалася до дуже широкого кола осіб, що призвело до незаконного звільнення заявників. Цим український закон про очищення влади відрізняється від процедур люстрації, впроваджених в державах Центральної та Східної Європи, які є цільовими і вузькоспрямованими, постановили в ЄСПЛ. Україна повинна виплатити п'ятьом заявникам по 5000 євро компенсації моральної шкоди.

У травні стало відомо про те, що Міністерство юстиції розробило новий проект закону про люстрацію, в якому пропонує не люструвати колишніх керівників Комуністичної партії СРСР.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі