Канадська віза подорожчає майже вдвічі

Поділитися
Канадська віза подорожчає майже вдвічі © Генпрокуратура України
Канада почнет збирати біометричні дані українців.

Канада прийняла рішення ввести збір біометричних даних для всіх прохачів віз із українським громадянством. Мова йде про відбитки пальців і електронну фотографію, які будуть вимагати у прохачів туристичних віз, дозволів на роботу, навчання і постійне проживання в Канаді, заявили в міністерстві імміграції, громадянства та біженців Канади.

Як повідомляє "Укрінформ", біометричні дані будуть збиратися в кожного прохача тільки раз на 10 років, незалежно від тривалості виданої візи. Такі зміни набудуть чинності вже влітку цього року.

У той же час ці зміни потягнуть за собою майже подвійне подорожчання канадських віз, оскільки до консульського збору буде додано ще й плата за збір біометричних даних у розмірі 85 канадських доларів ($ 64). Звичайна туристична віза, яка зараз обходиться заявнику в 100 канадських доларів, що дорівнює 75 доларів США, тепер буде коштувати 185 доларів ($ 140).

Нагадаємо, що посли Євросоюзу затвердили нові правила в'їзду в Шенгенську зону, згідно з якими потрібно буде оформляти спеціальний дозвіл на в'їзд до ЄС для громадян країн, з якими Євросоюз уклав договір про безвізовий режим, у тому числі для українців. За отримання дозволу на перетин кордону потрібно буде заплатити 7 євро. Якщо відповідне рішення затвердять Європарламент та Рада ЄС, воно може вступити в силу в 2020 році.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі