Кернес у вівторок повернеться до України

Поділитися
Кернес у вівторок повернеться до України © korrespondent.net
Кернес прибуде у міжнародний аеропорт "Харків" з Ізраїлю, де перебував на лікуванні після замаху.

До Харкова 17 червня повертається мер міста Геннадій Кернес. "Харківський міський голова Геннадій Кернес повернеться до Харкова 17 червня, близько 15:00", - йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міської ради.

У прес-службі зазначили, що мер прибуде в міжнародний аеропорт "Харків" з Ізраїлю, де перебував на лікуванні.

Раніше про це повідомив Віталій Маляренко у своєму акаунті у Facebook. За словами депутата, у вівторок о 14:30 в міжнародному аеропорту "Харків" біля виходу з VIP-терміналу планується зустріч міського голови Геннадія Кернеса.

Нагадаємо, 28 квітня близько 12:00 невідомі особи на Бєлгородському шосе здійснили збройний напад на мера Харкова Геннадія Кернеса. В результаті він отримав проникаюче вогнепальне поранення в області спини. Кернесу зробили операцію у харківській лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. А. В. Мещанінова. 29 квітня мера Харкова відправили на лікування до Ізраїлю.

Як повідомив заступник прокурора Харківської області Костянтин Турков, слідство відпрацьовує чотири основні версії замаху, в тому числі пов'язані з профдіяльністю, комерційними інтересами і протидією сепаратистам. Відкрито кримінальне провадження за статтею "замах на умисне вбивство" з санкцією для винного до 15 років в'язниці.

Геннадій Кернес найближчим часом може бути призначений головою Харківської обласної державної адміністрації. Інформація про те мер, який пережив у квітні замах і нині перебуває на лікуванні в Ізраїлі, може зайняти крісло губернатора, підтвердили ZN.UA кілька джерел в адміністрації президента і Харківській обласній раді.

Побічно версію про своє можливе підвищення підтвердив у нещодавньому телеінтерв'ю і сам Кернес, повідомивши про готовність "принести користь новій владі".

Вважається, що головним ініціатором можливої кадрової перестановки став голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський, якого вважають своєрідним опікуном Кернеса.

Також, за даними ZN.UA, досить активно лобіювала гіпотетичне призначення Кернеса і частина місцевих еліт, яка вважає, що його прихід до керівництва областю послужить гарантією їхньої особистої безпеки і збереження бізнес-активів.

Передбачається, що саме Коломойський буде негласним контролером Харківщини, що межує з Донбасом. А Кернес стане безпосереднім інструментом цього контролю. Одним з елементів якого (за інформацією ZN.UA) має стати формування на Слобожанщині повноцінного батальйону територіальної оборони.

Головним супротивником призначення Кернеса називають його давнього опонента, нинішнього главу МВС і колишнього голову Харківської ОДА Арсена Авакова. Одні джерела стверджують, що Арсен Борисович сам був не проти повернутися у губернаторське крісло. Інші розповідають, що він нібито особисто намагався відрадити президента, але безуспішно. Треті кажуть, що міністр внутрішніх справ "працює" з колегами з уряду, переконуючи не підтримувати кандидатуру свого опонента.

Передбачається, що остаточне рішення може бути прийнято президентом наступного тижня. !zn

Читайте також:

Силовики затримали членів банди, які могли стріляти у Кернеса

Харківський губернатор не вітає методи Коломойського по боротьбі з сепаратистами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі