Кириленко кличе на допомогу Луценкові Amnesty International

Поділитися
Лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко закликав Amnesty International оголосити Акції термінової допомоги (Urgent Action), задля припинення порушення прав Юрія Луценка. Про це повідомила прес-служба партії.

«Звернутися до Amnesty International, найвпливовішої міжнародної правозахисної організації, мене спонукає загроза життю екс-міністра внутрішніх справ України Ю.Луценка, відомого політика, який уже більше 300 днів перебуває у попередньому ув’язненні в Київському слідчому ізоляторі № 13 (Лук’янівське СІЗО). Для захисту права цієї людини на життя були використані усі можливості, які надаються українським законодавством, але це не дало позитивного результату», - ідеться у листі-зверненні В.Кириленко.

«Особливе занепокоєння ситуацією навколо Ю.Луценка викликано тим, що подальше його перебування в умовах Лукянівського СІЗО без надання належної медичної допомоги загрожує його життю.

1 вересня 2011 року дружина екс-міністра Ірина Луценко продемонструвала журналістам висновки лікарів про те, що за результатами обстеження комісією Міністерства охорони здоров’я у Ю.Луценка встановлено діагноз «цироз печінки (криптогенний) з явищем портальної гіпертензії і варикозом вен стравоходу». Також у медичному висновку зазначено, що, враховуючи прогресуючий характер захворювання, хворому з метою уточнення діагнозу необхідне лікування з дообстеженням в умовах спеціалізованого гастроентерологічного стаціонару. Крім того, спеціалісти дійшли висновку, що за відсутності повноцінного лікування можливе подальше прогресування цирозу печінки з його декомпенсацією, розвитком ускладнень (крововиливів тощо) і трансформацією у рак. Таке захворювання згідно з українським законодавством, дає підстави для звільнення Ю.Луценка з-під варти.

27 жовтня цього року Печерський районний суд Києва вчергове відмовив у наданні дозволу на повторне медичне обстеження і лікування підсудного екс-міністра внутрішніх справ.

У зв’язку із вище викладеним, а також, беручи до уваги незаперечний міжнародний авторитет Amnesty Internetional у сфері захисту прав людини, звертаюся до Вас із проханням вжити усіх можливих заходів, в тому числі через оголошення Акції термінової допомоги (Urgent Action), задля припинення порушення прав Юрія Луценка, умови утримання під вартою якого загрожують його життю», - повідомив у листі до міжнародних правозахисників В.Кириленка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі