Кличко дав свідчення у НАБУ у зв'язку з публічною заявою про Богдана пропозиції хабара

Поділитися
Кличко дав свідчення у НАБУ у зв'язку з публічною заявою про Богдана пропозиції хабара Кличко вважає, що виконується план по отриманню контролю над столицею © КМДА
Голова Офісу президента заявив, що йому пропонували 20 мільйонів від імені Кличка для "вирішення питання" про імунітет мера Києва

Мер Києва Віталій Кличко свідчив у НАБУ по кримінальному провадженню, яке відкрили за його зверненням. Стосується воно слів глави Офісу президента Андрія Богдана, який публічно заявив, що до нього підходили "смотрящі" над Києвом і просили не знімати Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації за 20 мільйонів доларів хабара.

Про це Віталій Кличко написав у своїй стрічці Facebook.

"Подібні висловлювання керівника Офісу Президента підлягають перевірці в рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних злочинів.

Дивує одне: чому пан Богдан, юрист за фахом, не відразу звернувся в правоохоронні органи, а вийшов з "яскравими" заявами на прес-конференцію?

Я, як і все суспільство, хочемо знати: якщо таке сталося насправді, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією? Прізвища, суми, умови і чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Інакше заява Андрія Богдана є брехливою і наклепницькою. Абсолютно не відповідною рівню посади, яку він займає", - написав Кличко.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан намагався змусити його координувати свої дії з забудовником Андрієм Ваврышем або директором "1+1 медіа" Олександр Ткаченко. Це сталося після того, як Богдан прилюдно звинуватив Кличка у тому, що він підпорядковується "смотрящим". Богдан, зокрема, сказав: "До мене підходив один з адвокатів так званих "смотрящих" і висловив пропозицію, оскільки робота з бюджетом міськради дозволяє їм отримувати 40 млн доларів на рік, він попросив не чіпати главу міської адміністрації і запропонував розділити цей дохід навпіл.

Кличко зазначив, що переконаний, що НАБУ розслідує цю інформацію, і суспільство дізнається правду.

Згідно з інформацією прессекретаря прем'єр-міністра Василя Рябчука, глава Офісу президента Андрій Богдан попросив Кабінет міністрів подати подання про звільнення Кличко з посади голови КМДА.

Раніше повідомлялось, що президент Володимир Зеленський планує звільнити Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації та призначити на це місце гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка. Кадрові зміни планували провести ще до парламентських виборів.

Віталій Кличко у свою чергу заявив, що у разі розподілу повноважень мера столиці і голови Київської міської державної адміністрації він ініціюватиме дострокові вибори київського міського голови.

14 серпня стало відомо, що нинішній Кабмін не буде погоджувати звільнення Кличко.

Детальніше про ситуацію у київській міській владі читайте в матеріалі Інни Ведернікової "Київ: переділ чи перебудова?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі