Кличко просить парламент розпустити Київраду

Поділитися
Кличко просить парламент розпустити Київраду Мер Києва просить парламент розпустити Київраду © Віталій Кличко/Facebook
Депутати саботували сесію 19 вересня та зірвали підготовку бюджету міста.

Мер Києві Віталій Кличко у четвер, 19 вересня, звернувся до Верховної Ради із проханням розпустити Київраду та призначити дострокові вибори у столиці.

"Я звертаюсь до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання і призначення дострокових виборів у Києві", - заявиви міський голова під час сесії Київської міської ради, на яку зібрались 39 депутатів із 61.

За словами Кличка, він збирав голів фракцій з проханням провести сесію сьогодні, однак депутати не зібрались.

"У вівторок (18 вересня – ред.) під час проведення консультацій з лідерами всіх фракцій Киїради ми домовилися про проведення сесії сьогодні. Ми говорили про готовність зібратись для вирішення вкрай гострих питань для нашого міста", - зазначив Кличко.

Серед таких питань він, зокрема, назвав ухвалення рішень щодо соціальних виплат, підготовки до нового опалювального сезону та формування бюджету на 2020 рік. На думку Кличка, зрив підготовки бюджету доводить, що "працювати готові не всі" і є потреба у розпуску чинної Київради та проведенні дострокових виборів.

Мер Києва подякував депутатам, які прийшли на сесію, і залишив залу.

Нагадаємо, 17 вересня на сайті ВР з'явився текст законопроєкту "Про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", який передбачає позачергові вибори мера Києва та міської ради 8 грудня 2019 і розмежування посад мера і голови Київської міської державної адміністрації.

Кабмін звільнив з посади голови КМДА Віталія Кличка, однак президент Володимир Зеленський не поспішає підписувати указ. Голова Офісу президента Андрій Богдан пояснив це тим, що "за Кличком спостерігають".

У Зеленського хочуть отримати контроль над столицею, призначивши новим головою КМДА колишнього гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка.

Докладніше про правові колізії навколо посади мера і глави КМДА читайте у статті Олександра Сергієнка "Столиця дежавю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі