Кличко: Єдиний список від опозиції на виборах можливий після визначення принципів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявляє, що перед тим, як формувати будь-які списки – чи то партійні, чи мажоритарні – спочатку необхідно виробити принципи та критерії висування і підтримки кандидатів, повідомляє прес-служба партії.

Політик назвав «дивним» той факт, що «учасники КОДу ще вчора пропонували бойкотувати вибори, а сьогодні говорять про найдемократичніший виборчий закон і вже складають якісь списки, ділять опозицію на білу і чорну».

«Мене щиро здивували заяви про те, що вже почалося формування якихось списків від опозиції, і хто не побіг записатися в ті списки, той автоматично оголошується ворогом народу. В умовах тотальної недовіри людей до політиків усіх таборів, критичної оцінки всіх партій, починати діалог із суспільством потрібно не зі списків, а з чіткого визначення критеріїв майбутніх кандидатів», – заявив політик.

«Формувати списки без визначення критеріїв і принципів – означає ставити воза попереду коня. Парламентські опозиціонери вже наламали дров, підтримавши владу у голосуванні за закон про вибори. Сьогодні потрібно припинити грати по чужих сценаріях, чесно проаналізувати стан справ в опозиційному таборі та розпочати підготовку до виборів з відновлення довіри, узгодження позицій», – вважає В.Кличко.

Лідер «УДАРу» заявляє, що його партія підтримує ініціативи громадських організацій, які наголошують на необхідності промоніторити попередню діяльність кожного кандидата в депутати і оприлюднити відповідну інформацію, аби люди знали, кого вони вибирають. Окрім того, партія «УДАР» звертається до суспільства та громадських організацій з пропозицією спільно виробити принципи, яким мають відповідати кандидати у народні депутати.

«Сьогодні чимало пристосуванців і кон’юнктурників знову змінюють свою політичну прописку й записуються на всі фронти, аби тільки потрапити у майбутній парламент. Ми проти того, аби подібні персонажі представляли опозицію тільки тому, що їх вчасно хтось там десь затвердив у якомусь списку», – заявив В.Кличко.

Нагадаємо, що про формування єдиного списку по мажоритарних округах на вибори 2012 року домовляються «Батьківщина» та «Фронт змін».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі