Клімкін розповів про плани посилити візовий режим з Росією

Поділитися
Клімкін розповів про плани посилити візовий режим з Росією Уряд має намір ініціювати введення біометричного контролю для росіян з диппаспортами
В Україні з 1 січня на кордоні діє система фіксації біометричних даних іноземців.

Уряд України має намір ініціювати введення біометричного контролю для власників службових і дипломатичних паспортів з Російської Федерації. Про це повідомив під час виступу у Верховній Раді в понеділок, 26 листопада, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Інтерфакс-Україна.

"Я багато разів говорив, що ми повинні перейти не просто до візового режиму, оскільки немає сенсу клеїти етикетки в паспорти громадян країни-агресора, а до біометричною візового режиму. Зараз ми будемо ініціювати також скасування такого режиму і для службових і дипломатичних паспортів з Росією", - заявив глава українського МЗС.

За його словами, Україні потрібно знайти рішення, як подбати про 2,5 мільйона українців, які перебувають на території Росії.

Нагадаємо, в Україні в пунктах пропуску на державному кордоні з 1 січня 2018 року в повному обсязі запрацювала система фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства. Для створення системи були дообладнані 157 пунктів пропуску та 3 КПВВ на адмінкордоні з анексованим Кримом.

Вступ біометричного контролю, зокрема, на кордоні з Російською Федерацією, сприятиме зміцненню національної безпеки України і ускладнить роботу російських спецслужб, хоча і спричинить деякі складнощі при перетині кордону, заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі