Кокойти: «Помаранчева революція» в Осетії фінансується через Україну

Поділитися
© El Pais
Те, що відбувається у самопроголошеній Південній Осетії, організовано спецслужбами Грузії і фінансується через Грузію і Україну. Про це заявив журналістам у Цхінвалі президент Південної Осетії Едуард Кокойти.

«Те, що сьогодні відбувається, - це одна з форм помаранчевої революції, яка проводиться спецслужбами Грузії», - сказав Е.Кокойти.

Він зазначив, що є докази, що фінансування проходить через Грузію і Україну. «Ми знаємо певних людей, які цим займаються, і зараз проводиться відповідна робота», - сказав Е.Кокойти.

Заворушення у Південній Осетії почалися після другого туру виборів президента, який відбувся 27 листопада. У першому турі, 13 листопада, кандидати у президенти - глава МНС Анатолій Бібілов, якого підтримує Росія, і екс-міністр освіти Алла Джиоєва - набрали приблизно рівну кількість голосів. У другому турі, згідно з останніми даними, які публікувалися, лідирувала А.Джиоєва, яка за результатами підрахунку 74 з 85 протоколів набирала 56,7% голосів, а А.Бібілов - 40%.

Проте 29 листопада Верховний суд Південної Осетії визнав результати виборів недійсними через порушення, про які заявив А.Бібілов.

Повторні вибори голови республіки призначено на 25 березня 2012 року, але А.Джиоєва за рішенням суду в них брати участь не зможе.

А.Джиоєва, не погодившись з рішенням Верховного суду, оголосила себе президентом Південної Осетії, а її прихильники проводять акції протесту у центрі Цхінвалі, вимагаючи визнати перемогу свого кандидата.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі