Коломойський розповів про стосунки з Портновим

Поділитися
Коломойський розповів про стосунки з Портновим Коломойський із розумінням ставиться до спроб Портнова помститися Порошенку © Українська правда
За словами олігарха, екс-заступник глави АП Януковича допомагає йому в юридичних питаннях.

Олігарх Ігор Коломойський повідомив, що колишній заступник глави АП часів засудженого за держзраду Віктора Януковича Андрій Портнов уже тривалий час допомагає йому в юридичних питаннях.

"Він мені юридично допомагає 20 років... Я до нього завжди звертаюся", - розповіді олігарх в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому в четвер, 24 травня.

За словами Коломойського, після повернення до України він уже бачився і "пив каву" з Портновим. Олігарха не було в країні з 2017 року, а екс-заступиник глави адміністрації Януковича виїхав за кордон після перемоги Революції Гідності.

За межами України вони регулярно спілкувалися в Швейцарії та Ізраїлі, де жив Коломойський, й у Австрії, де в 2014 році оселився Портнов.

Які саме юридичні послуги надає йому Портнов, олігарх уточнювати не став.

При цьому він заявив, що "морально підтримує" дії екс-заступник глави АП Януковича, який подає заяви на п'ятого президента України Петра Порошенка до правоохоронних органів.

"Не засуджую точно. Скоріше так, морально я на його стороні, дуже підтримую. А в деяких питаннях просто підтримую. Тому що було кілька ситуацій, в яких Порошенко міг спокійно розпорядитися і припинити його переслідувати. А він продовжував переслідувати. Особисто Порошенко", - пояснив Коломойський.

Як повідомлялося, 16 травня олігарх Ігор Коломойський після дворічної відсутності повернувся до України. Разом з ним чартерним рейсом прилетіли з Ізраїлю народний депутат від "Відродження" Андрій Шипко і співвласник "Кварталу 95" Тимур Міндіч. За словами олігарха, найближчі п'ять років він планує "насолоджуватися життям в Україні".

За словами олігарха, після повернення до України він жодного разу не бачився з Зеленським і привітав його з перемогою на виборах по телефону, проте в день інавгурації бачився з міністром внутрышных справ Арсеном Аваковим.

19 травня в Україну прилетів Андрій Портнов. 21 травня ДБР за його заявою зареєструвало кримінальне провадження стосовно п'ятого президента України Петра Порошенка. У своїй заяві Портнов стверджує, що президент нібито навмисне відправив українську корабельну групу до Керченськоъ протоку, щоб "спровокувати" росіян, звинуватити РФ у відкритій агресії і скористатися захопленням кораблів і моряків для оголошення воєнного стану, скасування виборів і захоплення влади. На думку Портнова, в діях Порошенка вбачаються ознаки державної зради.

У ДБР нагадали, що зобов'язані вносити до ЄРДР відомості за всіма поданими заявами, підкресливши, що в згаданій справі у Порошенка немає процесуального статусу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі