Компромат на Костусєва викликав у Януковича бурхливу реакцію

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© luganews.com
В Одесі мало хто вірить, що затримання віце-мера Одеси Миколи Ільченка та інших осіб - звичайний епізод, рядовий прояв боротьби з корупцією, як прокоментував одеські події міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Ніхто не сумнівається, що без санкції згори ніхто б не наважився так відверто трясти команду мера міста Олексія Костусєва.

За інформацією, що є в розпорядженні ZN.UA, на столі президента Віктора Януковича з'явилися якісь матеріали, що нібито компрометують одеського градоначальника. Кажуть, реакція глави держави була бурхливою.

Затримання віце-мера і депутата міськради від Партії регіонів - серйозний удар по місцевому партосередку, що почав старанно дистанціюватися від діяльності мера. Регіонали зробили О. Костусєву на виборах потужну підтримку, але їх очікувань (в першу чергу, економічних) новий мер, як вони самі визнали, не виправдав.

Філія Партії регіонів в Одесі аж ніяк не є монолітною. О. Костусєв, хоч і є членом політради ПР, більше спирається на місцеву партію «Родина». З губернатором Едуардом Матвійчуком (очолює обласну організацію ПР) мер і його команда ладнають не завжди. Міська організація регіоналів, очолювана Геннадієм Трухановим (він же керівник найчисленнішої депутатської фракції у міськраді) намагається вибудовувати власну політику і домагається більшого впливу на мера, який цьому тиску всіляко чинить опір. Між трьома центрами йде постійна внутрішня боротьба, що знижує шанси О. Костусєва на виживання, якщо над ним дійсно збираються хмари.

Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в статті Ніни Перстньової «Тучи над городом встали».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі