Конгресвуман сподівається незабаром побачити Україну повноправним членом НАТО

Поділитися
Конгресвуман сподівається незабаром побачити Україну повноправним членом НАТО
Вона зазначила Україна зараз є лінією боротьби за свободу в Європі.

Членкиня Конгресу США і співголова групи підтримки України Марсі Каптур каже, що статус партнера Програми розширених можливостей НАТО допоможе Україні посилити співпрацю по лінії інформації щодо безпеки, спільних навчань, а також дипломатичну взаємодію на найвищому рівні зі структурами Альянсу, висловивши надію, що з часом побачити Україну повноправним членом НАТО.

"Минулого тижня я побачила, що НАТО надало Україні новий статус партнера з розширеними можливостями, і це тепер дасть можливість Україні посилити взаємодію, співробітництво стосовно інформації з безпеки, спільного проведення навчань, а також активну дипломатичну взаємодію на найвищому рівні зі структурами НАТО. І я сподіваюся, що з часом ми побачимо Україну повноправним членом НАТО", - сказала вона в ході онлайн-дискусії в рамках Київського безпекового форуму в п'ятницю.

Конгресвуман зазначила, що Україна зараз є лінією боротьби за свободу в Європі, і попри війну, серйозно посилює демократичні інституції.

12 червня Північноатлантичний альянс визнав Україну партнером Програми розширених можливостей.

Наголошується, що Україна наразі є одним із шести партнерів по розширеним можливостям поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен з партнерів має індивідуальні відносини з НАТО, засновані на сферах взаємного інтересу.

Детальніше про те, що означає рішення НАТО про приєднання України до програми "Партнерство розширених можливостей", читайте в статті Володимира Кравченка "Прийнята за замовчуванням" на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі