Кононенко, Мосійчук і Дубинський будуть балотуватися по одному мажоритарному округу на Київщині

Поділитися
Кононенко, Мосійчук і Дубинський будуть балотуватися по одному мажоритарному округу на Київщині На 94-му окрузі зустрінуться два чинних депутати
Кононенко та Мосійчук подали документи 20 червня.

Народні депутати Ігор Кононенко ("Блок Петра Порошенка") і вже колишній "радикал" Ігор Мосійчук балотуватимуться до парламенту в одномандатному окрузі №94 у Київській області. Одним з їхніх конкурентів буде телеведучий Олександр Дубинський, якого висунула партія Володимира Зеленського "Слуга народу".

Мосійчук ы Кононенко були обрані до Верховної Ради восьмого скликання за списками своїх партій, проте на цей раз йтимуть по "мажоритарці".

"Йду до Верховноъ Ради по 94 округу. Сьогодні подав документи до ЦВК", - повідомив заступник голови фракції БПП Кононенко на своїй сторінці у Facebook у середу, 19 червня.

Того ж дня документи до ЦВК подав і Мосійчук.

"Сказав - зробив! Здав документи на реєстрацію кандидатом в народні депутати по 94-му виборчому округу", - написав депутат у Facebook.

Раніше про намір балотуватися в цьому ж окрузі повідомив Дубинський, який працює на телеканалі олігарха Ігоря Коломойського "1+1" Цю інформацію підтвердили на партійному з'їзді, на якому був представлений партійний список і кілька кандидатів-мажоритарників.

До одномандатного виборчого округу №94 входять міста обласного підпорядкування Васильків і Обухів, а також Васильківський і Обухівський райони Київської області.

Нагадаємо, 29 травня Ігор Кононенко повідомив про вихід з партії "Блок Петра Порошенка - Солідарність".

24 травня про вихід з "Радикальної партії" повідомив Мосійчук, пояснивши свій крок "ідеологічними розбіжностями" з однопартійцями. Олег Ляшко також заявив про "різні цінності" з Мосійчуком, прокоментувавши ситуацію приказкою "баба з возу – кобилі легше".

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

При цьому Рада відмовилася підтримувати запропоновані Зеленським зміни до закону про вибори народних депутатів, і вибори проходитимуть за змішаною системою: 225 парламентаріїв обиратимуться за закритими партійними списками, 199 – в одномандатних мажоритарних округах. У 26 одномандатних округах в анексованому Криму й окупованих районах Донецької та Луганської областей вибори не відбудуться.

24 травня група народних депутатів із фракції "Народного фронту" направила до Конституційного Суду подання щодо відповідності президентського указу Основному Закону з проханням розглянути його протягом двох місяців. КСУ приступив до розгляду подання 11 червня.

Якщо КСУ визнає, що указ глави держави не відповідає Основному Закону, то виборчий процес буде зупинено. Докладніше читайте у статті Сергія Рахманіна "Гра в швидкі "шашечки".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі