"Кремль бреше": Геращенко відреагувала на відповідь з РФ щодо помилування Сенцова

Поділитися
"Кремль бреше": Геращенко відреагувала на відповідь з РФ щодо помилування Сенцова Савченко Росія звільнила, попри те, що вона не просила помилування. © Ірина Геращенко/Facebook
Нардепа Савченко звільнили без її особистого прохання.

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко звинуватила адміністрацію російського президента Володимира Путіна у брехні стосовно того, що для помилування необхідне особисте прохання ув'язненого. Про це вона написала у своєму Facebook.

Вона нагадала, що колишнього українського політв'язня Надію Савченко Росія звільнила, попри те, що вона не просила помилування.

"Кремль бреше! Савченко не просила про помилування! Цинізм, але про її помилування просили родичі вбитих на Донбасі російських журналістів, абсолютно сторонні їй люди. Й нічого, спрацювало, бо то був кремлівський сценарій", - написала Геращенко.

На її думку, Росія "реалізовує сценарій повільного вбивства" Сенцова, адже там знають, що він ніколи сам не писатиме прохання про помилування.

"Кремлівські нелюди, циніки, вбивці. Путін знає, що Олег ніколи не напише челобітну. РФ реалізовує сценарій повільного вбивства Олега. В мами Сенцова в неділю був день народження. Вона чекала найбільший подарунок – повернення сина. Отримала мерзотного листа з Кремля", – зазначила Геращенко.

Також вона додала, що ні Ахтем Чийгоз, ні Ільмі Умеров також не писали жодних прохань Путіну про помилування.

Зазначимо, про звільнення Савченко Путіна просили родичі загиблих журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, у вбивстві яких звинувачували Савченко.

Крім того, перед звільненням Савченко Путіна про її обмін просили дружини двох ГРУшників - Олександра Олександрова та Євгена Єрофєєва, на яких обміняли українку.

Нагадаємо, раніше в Управлінні із забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ повідомили, що український політв'язень має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням про помилування.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі