Кучма в Мінську назвав умови відміни торговельної блокади Донбасу

Поділитися
Раніше він заявляв про необхідність відновити повноцінні торговельні відносини із окупованими територіями.

Тільки після повернення українських активів на окупованій території Донбасу в українське правове поле може бути піднято питання про перегляд рішення Ради національної безпеки та оборони про зняття так званої торговельної блокади з окупованих територій Донецької та Луганської областей, заявив під час зустрічі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма.

"Вся наша робота має бути дорогою з двостороннім рухом, всі процеси повинні відбуватися виключно на засадах обопільності. Тільки після повернення українських активів в українське правове поле може йтися про перегляд рішення РНБО щодо впровадження торгівельних обмежень по відношенню до ОРДЛО", - цитує Кучму його речник Дарина Оліфер.

Також голова української делегації заявив, що для істотного прогресу у роботі ТКГ потрібна політична воля лідерів країн Нормандської четвірки, і саме їхня зустріч "могла б дати сутнісний імпульс для прогресу за всіма напрямками реалізації Мінських угод".

Як повідомлялося, на засіданні ТКГ в Мінську 5 червня другий президент України Леонід Кучма, котрий повторно очолив групу українських переговорників, озвучив пропозицію зняття введеної в 2017 році економічної блокади ОРДЛО.

Генпрокурор Юрій Луценко підкреслив, що одностороннє зняття блокади українською стороною кваліфікуватиметься як фінансування тероризму.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі