Ландик пов'язав свою справу з "регіоналом" Єфремовим

Поділитися
© University of Miami
Підсудний Роман Ландик називає свою справу політичною інтригою і пов'язує її з головою фракції ПР у парламенті, главою «регіоналів» Луганщини Олександром Єфремовим. Про це він сказав у залі судових засідань Ленінського райсуду міста Луганська.

"Ви питаєте, хто це зробив? Всі прекрасно знають, це знає вся країна... Чи ви не знаєте, хто народний депутат з Луганська, чи хто у нас п'ята людина в країні за рангом влади... Якщо це запитують журналісти Луганська, хто це зробив, то я не розумію, тому що ми всі в одному місті і ми всі знаємо - Єфремов. І знаємо до цього його роботу, і знаємо його подальшу роботу", - заявив Ландік.

При цьому Р. Ландик заявив, що його намагалися отруїти і добре, що він ще живий. "Я вам скажу далі, це ще добре, що я живий, а не там, де Кушнарьов. Адже через нього Єфремов пройшов по своїй кар'єрі", - підкреслив Ландік.

Р. Ландик вважає, що що його справа - продовження конфліктної історії його батька Володимира Ландіка з ДАІшниками. Підсудний також вважає, що у фальсифікації його справи замішане й обласне МВС.

Він не визнає себе винним і стверджує, що не бив Марію Коршунову. При цьому Ландік зазначив, що після того, як вона вдарила його по голові, він погано пам'ятає частину подій, що відбувалися далі.

Однак він зазначив, що лише відмахувався від дівчини руками і намагався затримати до прибуття міліції. Судове засідання завершилося, наступне призначено на понеділок.

Як відомо, під час попереднього слухання справи Р. Ландика в Ленінському райсуді Луганська, його адвокати та захисник М. Коршунової пропонували суду змінити підсудному запобіжний захід із утримання в СІЗО на підписку про невиїзд. Проте суд це клопотання не задовольнив.

Крім того, адвокати Р. Ландика продовжують наполягати, що він не винен. А під час бійки з М. Коршунової в ресторані він її вдарив в цілях самооборони після того, як та завдала йому удар першою. Крім того, захист Р. Ландика поставила під сумнів справжність запису камер відеоспостереження, на яких видно інцидент Романа з Марією.

Як повідомлялося, 4 липня вночі в ресторані «Баккара» в Луганську син народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландика, депутат Луганської міськради Роман Ландик побив Марію Коршунову.

7 липня прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу щодо Р. Ландика за ч.3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу Україні. Він був оголошений у розшук і затриманий в Краснодарі (РФ).

21 вересня Р. Ландика екстрадували з Росії в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності, а 24 вересня - етапували до Луганська.

26 вересня Ленінський районний суд Луганська залишив Романа Ландика під вартою до винесення вироку в справі про побиття дівчини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі